Grillezett pulykacomb grillezett burgonyával
Elkészítés módja
1. Kicsontozom a pulykacombot, megmosom, lecsöpögtetem.
2. Betekerem alufóliába és a lávaköves grillsütőre rakom.
3. Mikor megpuhult, teljesen kinyitom a fóliát és szép piros ropogósra sütöm, közben a burgonyát kockára vágom és azt is alufóliába rakom.
4. Egy pici olajat teszek a fóliába, becsomagolom és ezt is párolom.
5. Mikor puha, kinyitom a fóliát és kevergetve ezt is szép piros ropogósra sütöm!
Grillezett pulykacomb grillezett burgonyával recepthez fűződő történet, jótanács
Lassan jön a jó idő és udvaron istenieket lehet grillezni, egész más íze van, mint a sütőben sütöttnek, és elképesztően isteni varázsa van a kertben, szabadban való evésnek. A húst egy órával előtte fűszerezzük be, és hagyjuk állni, hogy a fűszert jól beszívja a hús.
Nagyon finom mindkettő! Jó étvágyat hozzá!
Bocsánat a 80 téve beírás... 1 kg a helyes....:)
Sziasztok!
Azért is nem írtam mennyiséget mert a 4 személy általában más más mennyiséget szokott elfogyasztani van aki kevesebbet mint 1 személy de van aki egy személyesnek a dupláját! :) A űszerezés szintén ki hogyan szereti kevés fűszerrel vagy erősebben befűszerezve :) DE egy pld Kb egy kiló húshoz én 80 1 kg burgonyát szoktam sütni :)
Csatlakozom az előttem szólóhoz.Már alig várom a jó időt,hogy kipróbáljam.
Kedves baba 1000!
Megtennéd, hogy írsz mennyiségeket is a hozzávalókhoz!? Sokan olvassák, és nem mindenki tudja, mennyi hús, krumpli, vagy fűszer ajánlott a 4 főnek.
Különben egyetértek, soha nem lesz olyan az íze a konyhai ételeknek, mint a nyílt tűzön sütöttnek-főzöttnek. Legyen az grillezés, vagy bográcsolás, de ide sorolhatom akár a szalonnasütést is.
A tűznek meg megvan a maga plusz hangulata.
Üdvözöljük weboldalunkon.
Feltöltésével esélye nyílt a 10000,- forintos vásárlási utalvány megnyerésére.
Kívánjuk használja sikerrel oldalunkat.