Grillezett kukoricacsövek fűszeres burgonyával
Elkészítés módja
1. A kukoricát megtisztítjuk, és kb. 2 centis darabokra vágjuk. A paradicsomot vastagabb szeletekre, a padlizsánt vékony karikákra szeljük. Az így előkészített zöldségeket váltakozva, olajozott bambusznyársra húzzuk.
2. Az olívaolajat a grillzöldség fűszersóval, a zúzott fokhagymával, a ketchuppal meg a mézzel elkeverjük, majd a zöldségnyársakat egyenként megforgatjuk benne.
3. Parázsló faszén fölé helyezett grillrácson 8-10 perc alatt megsütjük. Sütés közben a maradék ízes olajjal kenegetjük.
4. A körethez burgonyát megtisztítjuk, vékony cikkekre vágjuk, majd enyhén sós vízben 10 percig főzzük. Leszűrjük, lecsöpögtetjük. A rozmaringot és a petrezselymet az olajjal elkeverjük, megborsozzuk, majd a burgonyára locsoljuk. A fűszeres burgonyát tepsibe szórjuk és forró sütőben vagy kemencében 10 perc alatt ropogós pirosra sütjük.
5. Tálaláskor a burgonyát tálra rendezzük, és a nyársakat a tetejére sorakoztatjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.