Gombás csirke kukoricás rizslepénnyel

Elkészítés módja
1. A csirkemellet megmossuk, leszárogatjuk és vékony csíkokra metéljük. Az olajat megforrósítjuk, majd a finomra aprított hagymát megfuttatjuk rajta. A csirkét rádobjuk, megsózzuk, megborsozzuk, kevergetve 4-5 percig pirítjuk. A gombát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk és a húshoz adjuk. Végül a tejszínnel fölöntjük, még 2 percig főzzük, majd a tűzről lehúzzuk.
2. A rizst annyi vízben amennyi éppen ellepi félig megfőzzük, közben megsózzuk. Amikor kissé kihűlt a kukoricát, a zöldborsót, a kis kockákra vágott ananászt hozzáadjuk. A kissé fölvert tojásokat és a tejszínt belekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk, a reszelt gyömbérrel fűszerezzük, végül a zsemlemorzsát beleforgatjuk.
3. Egy tűzálló tálat kivajazunk, majd a masszát belesimítjuk. És előmelegített sütőben, 180°C-on, 40 perc alatt megsütjük.
4. Tálaláskor a gombás csirkét a kockákra vágott lepénnyel körítjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.