Gombás csirke kukoricás rizslepénnyel

Gombás csirke kukoricás rizslepénnyel recept
Hozzávalók
•  50 dkg csirkemellfilé
•  őrölt fekete bors
• 
•  4-5 evőkanál olaj
•  1 vöröshagyma
•  25 dkg barna csiperke gomba
•  2 dl főző tejszín
a rizslepényhez:
•  20 dkg rizs
• 
•  25 dkg morzsolt kukorica
•  15 dkg zöldborsó lehet fagyasztott is)
•  10 dkg ananász (lehet konzerv is)
•  2 tojás
•  1 dl főzőtejszín
•  őrölt fekete bors
•  diónyi friss gyömbér
•  1-2 evőkanál zsemlemorzsa
a tepsi kikenéséhez:
•  vaj

Elkészítés módja

1. A csirkemellet megmossuk, leszárogatjuk és vékony csíkokra metéljük. Az olajat megforrósítjuk, majd a finomra aprított hagymát megfuttatjuk rajta. A csirkét rádobjuk, megsózzuk, megborsozzuk, kevergetve 4-5 percig pirítjuk. A gombát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk és a húshoz adjuk. Végül a tejszínnel fölöntjük, még 2 percig főzzük, majd a tűzről lehúzzuk.

2. A rizst annyi vízben amennyi éppen ellepi félig megfőzzük, közben megsózzuk. Amikor kissé kihűlt a kukoricát, a zöldborsót, a kis kockákra vágott ananászt hozzáadjuk. A kissé fölvert tojásokat és a tejszínt belekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk, a reszelt gyömbérrel fűszerezzük, végül a zsemlemorzsát beleforgatjuk.

3. Egy tűzálló tálat kivajazunk, majd a masszát belesimítjuk. És előmelegített sütőben, 180°C-on, 40 perc alatt megsütjük.

4. Tálaláskor a gombás csirkét a kockákra vágott lepénnyel körítjük.

A leírásban szereplő Gombás csirke kukoricás rizslepénnyel recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több csirkemell recept
Még több csirkemell recept

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.