Gombaropogós
Elkészítés módja
1. A gombákat nagyon apró darabokra vágjuk, vajban tíz percig pároljuk, majd fűszerezzük.
2. A lisztet tálba szitáljuk, kikeverjük a tojással, az olvasztott vajjal, egy csipet sóval ízesítjük, végül lassan, apránként hozzáöntjük a sört.
3. Meleg helyen pihentetjük egy órát, azután belekeverjük a gombát és a kemény habbá vert tojásfehérjét.
4. Forró olajba evőkanállal halmokat szaggatunk és pirosra sütjük.
5. Konyhai törlőpapírra kiszedjük a gombaropogósokat, és ráolvasztott feta sajttal, meg sült-grillezett paradicsommal körítve tálaljuk.
A grillezett paradicsom elkészítése:1. A paradicsomokat kettévágjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk egy csipet cukorral, ráreszelünk egy kevés fokhagymát, majd olívaolajjal meglocsolva grillezzük! (sütőben 20 percig sütjük, 200 fokon) Szenzációs!
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.