Glutén- és tejmentes bejgli

Glutén- és tejmentes bejgli recept
Hozzávalók
•  250 dkg gluténmentes lisztkeverék
•  1 db M-es tojás
•  15 g friss élesztő
•  50 g olvasztott margarin
•  30 g cukor
•  1 vaníliás cukor
•  1 kicsi citrom reszelt héja
•  8 cl mandulás tej
A töltelékhez:
•  200 g darált dió
•  40 g cukor
•  1 fél kk fahéj
•  1 reszelt citrom héja
•  1 vaníliás cukor
•  1 kk méz
•  5 cl tej

Elkészítés módja

1. Egy tálba belerakjuk a tojást, az olvasztott margarint, a langyos tejet, az élesztőt, a cukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citrom héját. Ezt jól összekavarjuk, majd hozzáadjuk a lisztet. Összedolgozzuk, majd kb. 30 percig kelesztjük. Közben elkészítjük a diós tölteléket...

2. Egy edénybe belerakjuk a tejet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a fahéjat és a mézet. Ezt összeforraljuk, majd hozzákeverjük a diót és a reszelt citrom héját, majd kihűtjük.

3. Két részre osztjuk, jól kinyújtjuk, majd rárakjuk a diós tölteléket. Behajtjuk a két szélét a felső részével együtt, majd feltekerjük.

4. A másikat is kinyújtjuk, lekenjük olvasztott margarinnal, megszórjuk cukros kakaóval és reszelt citrom héjával, majd ugyanúgy feltekerjük.

5. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket, megszurkáljuk fogpiszkálóval, lekenjük tojássárgájával és tojásfehérjével. 170 fokon előmelegített sütőben sütjük kb. 35 percig.

A leírásban szereplő Glutén- és tejmentes bejgli recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (bejgli recept, bejgli) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.