Glutén- és tejmentes bejgli
Elkészítés módja
1. Egy tálba belerakjuk a tojást, az olvasztott margarint, a langyos tejet, az élesztőt, a cukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citrom héját. Ezt jól összekavarjuk, majd hozzáadjuk a lisztet. Összedolgozzuk, majd kb. 30 percig kelesztjük. Közben elkészítjük a diós tölteléket...
2. Egy edénybe belerakjuk a tejet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a fahéjat és a mézet. Ezt összeforraljuk, majd hozzákeverjük a diót és a reszelt citrom héját, majd kihűtjük.
3. Két részre osztjuk, jól kinyújtjuk, majd rárakjuk a diós tölteléket. Behajtjuk a két szélét a felső részével együtt, majd feltekerjük.
4. A másikat is kinyújtjuk, lekenjük olvasztott margarinnal, megszórjuk cukros kakaóval és reszelt citrom héjával, majd ugyanúgy feltekerjük.
5. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket, megszurkáljuk fogpiszkálóval, lekenjük tojássárgájával és tojásfehérjével. 170 fokon előmelegített sütőben sütjük kb. 35 percig.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.