Gesztenyés őzgerinc

Elkészítés módja
1. A porcukorral a tojássárgáját kikeverem, a fehérjét kemény habbá verem és a fehérjével és liszttel összekevert sárga masszát 35x32cm-es sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon megsütöm.
2. Közben a pudingport a tejjel a szokásos eljárással felfőzöm, majd leveszem a tűzről, a gesztenyemassza felét és a rumot, valamint a kakaóport hozzákeverem.
3. Egy nagyobb őzgerincformát, folpackkal kibélelek és a piskótalapot belehelyezem, a megmaradt tésztából egy kis lapot levágok, amit a tészta tetejére teszek majd.
4. A kibélelt formába öntöm a krém felét.
5. A megmaradt tésztamasszából két rudat sodrok, amit a formában lévő masszára teszek a két oldaláéra.
6. A felvert tejszínből a két rúd közé habot nyomok habzsák segítségével.
7. Erre ismét gesztenyekrém kerül és a félre tett lappal lezárom a tészta tetejét.
8. Amint elkészült hűtőbe teszem egy-két órára. Amint kifagyott a tészta, az őzgerincformából kiöntöm és tejszínhabbal díszítem.
Csodaszép,mint mindíg!Boldog Karácsonyt Marika:)