Gesztenyés őzgerinc

Gesztenyés őzgerinc recept
Hozzávalók
•  4 tojás
•  4 evőkanál liszt
•  4 evőkanál porcukor
•  fél csomag sütőpor
A töltelékhez:
•  25 dkg gesztenyemassza
•  1 csomag vaníliás pudingpor
•  3 dl tej
•  2 evőkanál rum
•  2 evőkanál porcukor
•  1 evőkanál kakaópor
A díszítéshez:
•  2 dl tejszín
•  4 dkg porcukor

Elkészítés módja

1. A porcukorral a tojássárgáját kikeverem, a fehérjét kemény habbá verem és a fehérjével és liszttel összekevert sárga masszát 35x32cm-es sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon megsütöm.

2. Közben a pudingport a tejjel a szokásos eljárással felfőzöm, majd leveszem a tűzről, a gesztenyemassza felét és a rumot, valamint a kakaóport hozzákeverem.

3. Egy nagyobb őzgerincformát, folpackkal kibélelek és a piskótalapot belehelyezem, a megmaradt tésztából egy kis lapot levágok, amit a tészta tetejére teszek majd.

4. A kibélelt formába öntöm a krém felét.

5. A megmaradt tésztamasszából két rudat sodrok, amit a formában lévő masszára teszek a két oldaláéra.

6. A felvert tejszínből a két rúd közé habot nyomok habzsák segítségével.

7. Erre ismét gesztenyekrém kerül és a félre tett lappal lezárom a tészta tetejét.

8. Amint elkészült hűtőbe teszem egy-két órára. Amint kifagyott a tészta, az őzgerincformából kiöntöm és tejszínhabbal díszítem.

A leírásban szereplő Gesztenyés őzgerinc recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Gesztenyés őzgerinc recept - 1 hozzászólás

  1. Mesyke
    Mesyke #8415 2013. 12. 26. 12:36 Válasz

    Csodaszép,mint mindíg!Boldog Karácsonyt Marika:)

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Gesztenyés őzgerinc recept - 1 hozzászólás

  1. Mesyke
    Mesyke #8415 2013. 12. 26. 12:36 Válasz

    Csodaszép,mint mindíg!Boldog Karácsonyt Marika:)

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.