Fűszervajas bagett

Fűszervajas bagett  recept
Hozzávalók
•  50 dkg liszt
•  2.5 dkg élesztő
•  2 dl langyos víz
•  kevés cukor
•  2 evőkanál tejföl vagy kefir
•  1 tojás
•  1 kávéskanál só
•  20 dkg vaj
•  fokhagyma
•  zöldhagyma
•  petrezselyem

Elkészítés módja

1. Az élesztőt, a langyos vizet a liszt közepébe tesszük és hagyjuk, hogy felfusson, majd ha kész, belerakjuk a többi hozzávalókat és jól összegyúrjuk.

2. Ha kíván még egy kevés vizet, lehet hozzá adni.

3. Tálban, letakarva bőven duplájára kelesztjük. 20 dkg vajat vagy margarint kikavarunk ízlés szerinti mennyiségű fokhagymával, sóval, zöldhagymával, petrezselyemmel vagy bármilyen zöldfűszerrel.

4. A tésztát kivesszük a tálból, újra átgyúrjuk és annyi darabra vagdossuk, ahány baguettet akarunk csinálni.

5. Minden darabot kinyújtunk és megkenjük a fűszeres vajjal, feltekerjük, ahogy tudjuk, kicsit hagyjuk a tepsiben újra kelni őket, majd megkenjük egy felvert tojással és előmelegített sütőben megsütjük.

6. Nem kell megijedni, sülés közben a vaj kiolvad és ellepi a tepsiben a tésztát, de végére a tészta felszívja a vajat és ropogósra sül!

Fűszervajas bagett recepthez fűződő történet, jótanács

Nem lehet abbahagyni az evését!:D A vaj fűszerezését meg ízlés szerint lehet variálni, amivel szeretnénk. Készítettem aszalt paradicsommal meg friss bazsalikomlevelekkel is.

A leírásban szereplő Fűszervajas bagett recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (bagett) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Fűszervajas bagett recept - 7 hozzászólás

  1. epertündér
    epertündér #5225 2013. 05. 14. 08:13 Válasz

    Próbáltam én már mindent !Na de nem baj ,mostantól a levélszemetet is meg kell néznem ! :D

  2. cherryka
    cherryka #5198 2013. 05. 13. 15:20 Válasz

    Hotmail-en nincs olyan beállítás, hogy kivételként, az info@mesterszakacs.eu címről érkező leveleket ne spam-ként kezelje, hanem egyből a beérkező posta közé rakja?

  3. epertündér
    epertündér #5196 2013. 05. 13. 15:09 Válasz

    Köszönöm szépen a dicséreteket !Ígérem hozok még nagyon sok jó receptet !Bocsánat ,hogy csak most de az üzeneteket valamiért a hotmailom a levélszemétbe teszi ami innen jön !

  4. karperec
    karperec #5188 2013. 05. 13. 14:51 Válasz

    Én sem hagynám abba az evését, de eddig csak a bolti fagyasztottig jutottam...
    Köszönet a receptért, megy a kedvencekbe!

  5. Domján Mária
    Domján Mária #5180 2013. 05. 13. 13:56 Válasz

    Csuda jó kis recept máris vittem Marcsi

  6. cherryka
    cherryka #5172 2013. 05. 13. 12:24 Válasz

    Jujj, ez nagyon gusztusos! Azt hiszem, most már tudom, mit fogok kezdeni a kezdett pestommal... :) Köszi az inspirációt!

  7. t.variam
    t.variam #5171 2013. 05. 13. 11:57 Válasz

    Jobbnál jobb receptjeid vannak, tényleg.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Fűszervajas bagett recept - 7 hozzászólás

  1. epertündér
    epertündér #5225 2013. 05. 14. 08:13 Válasz

    Próbáltam én már mindent !Na de nem baj ,mostantól a levélszemetet is meg kell néznem ! :D

  2. cherryka
    cherryka #5198 2013. 05. 13. 15:20 Válasz

    Hotmail-en nincs olyan beállítás, hogy kivételként, az info@mesterszakacs.eu címről érkező leveleket ne spam-ként kezelje, hanem egyből a beérkező posta közé rakja?

  3. epertündér
    epertündér #5196 2013. 05. 13. 15:09 Válasz

    Köszönöm szépen a dicséreteket !Ígérem hozok még nagyon sok jó receptet !Bocsánat ,hogy csak most de az üzeneteket valamiért a hotmailom a levélszemétbe teszi ami innen jön !

  4. karperec
    karperec #5188 2013. 05. 13. 14:51 Válasz

    Én sem hagynám abba az evését, de eddig csak a bolti fagyasztottig jutottam...
    Köszönet a receptért, megy a kedvencekbe!

  5. Domján Mária
    Domján Mária #5180 2013. 05. 13. 13:56 Válasz

    Csuda jó kis recept máris vittem Marcsi

  6. cherryka
    cherryka #5172 2013. 05. 13. 12:24 Válasz

    Jujj, ez nagyon gusztusos! Azt hiszem, most már tudom, mit fogok kezdeni a kezdett pestommal... :) Köszi az inspirációt!

  7. t.variam
    t.variam #5171 2013. 05. 13. 11:57 Válasz

    Jobbnál jobb receptjeid vannak, tényleg.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.