Fűszervajas bagett

Elkészítés módja
1. Az élesztőt, a langyos vizet a liszt közepébe tesszük és hagyjuk, hogy felfusson, majd ha kész, belerakjuk a többi hozzávalókat és jól összegyúrjuk.
2. Ha kíván még egy kevés vizet, lehet hozzá adni.
3. Tálban, letakarva bőven duplájára kelesztjük. 20 dkg vajat vagy margarint kikavarunk ízlés szerinti mennyiségű fokhagymával, sóval, zöldhagymával, petrezselyemmel vagy bármilyen zöldfűszerrel.
4. A tésztát kivesszük a tálból, újra átgyúrjuk és annyi darabra vagdossuk, ahány baguettet akarunk csinálni.
5. Minden darabot kinyújtunk és megkenjük a fűszeres vajjal, feltekerjük, ahogy tudjuk, kicsit hagyjuk a tepsiben újra kelni őket, majd megkenjük egy felvert tojással és előmelegített sütőben megsütjük.
6. Nem kell megijedni, sülés közben a vaj kiolvad és ellepi a tepsiben a tésztát, de végére a tészta felszívja a vajat és ropogósra sül!
Fűszervajas bagett recepthez fűződő történet, jótanács
Nem lehet abbahagyni az evését!:D A vaj fűszerezését meg ízlés szerint lehet variálni, amivel szeretnénk. Készítettem aszalt paradicsommal meg friss bazsalikomlevelekkel is.
Próbáltam én már mindent !Na de nem baj ,mostantól a levélszemetet is meg kell néznem ! :D
Hotmail-en nincs olyan beállítás, hogy kivételként, az info@mesterszakacs.eu címről érkező leveleket ne spam-ként kezelje, hanem egyből a beérkező posta közé rakja?
Köszönöm szépen a dicséreteket !Ígérem hozok még nagyon sok jó receptet !Bocsánat ,hogy csak most de az üzeneteket valamiért a hotmailom a levélszemétbe teszi ami innen jön !
Én sem hagynám abba az evését, de eddig csak a bolti fagyasztottig jutottam...
Köszönet a receptért, megy a kedvencekbe!
Csuda jó kis recept máris vittem Marcsi
Jujj, ez nagyon gusztusos! Azt hiszem, most már tudom, mit fogok kezdeni a kezdett pestommal... :) Köszi az inspirációt!
Jobbnál jobb receptjeid vannak, tényleg.