Fűszeres marhanyárs Baliról
Elkészítés módja
1. A citromfű külső zöld burkát lefejtjük (hasonló a művelet, ahhoz amikor az újhagymát tisztítjuk), majd belső fehér részét finomra vágjuk. Ha citromhéjat használunk, akkor a citromot jól megmossuk, héját levágjuk, belső fehér bundáját lefejtjük, a sárga részt pedig finomra aprítjuk. A gyömbért hámozás után finomra aprítjuk, ahogyan a fokhagymát és a kicsumázott csilipaprikát is. A marhahúst az iménti fűszerekkel, a frissen reszelt kókusszal,a barna cukorral, egy kevés sóval és borssal alaposan összedolgozzuk. A masszából megolajozott nyársak vagy kihegyezett hurkapálca köré annyit halmozunk, hogy nagyjából 12 centi hosszú, 2,5 centi vastag, csinos kis húsrudacskák legyenek.
2. Amikor a rostély már kellően forró és a faszén csak parázslik alatta, a nyársakat olajjal körbekenve rárakjuk. 3 percnyi sütés után teljesen átfordítjuk a másik oldalára, itt is 3 percig sütjük. Most 90 fokkal elfordítva 1,5-2 percig, majd a még egyetlen sületlen oldalát (ami ekkor éppen felül van) ugyanennyi ideig sütjük. Közben olajjal folyamatosan kenegetjük. Készen kapható csípős csilimártással tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.