Fűszeres marhanyárs Baliról

Fűszeres marhanyárs Baliról recept
Hozzávalók
•  kisujjnyi darab indiai citromfű (miután ez nehezen beszerezhető lehet helyette fél citrom vagy fél zöld citrom reszelt héja is)
•  kisujjnyi darab friss gyömbér
•  2 gerezd fokhagyma
•  2 kisujjnyi nagyságú piros csilipaprika vagy kb. 1 kiskanál Erős Pista
•  1 kg darált marhahús (lehetőleg zsírosabb darab)
•  25 dkg frissen reszelt kókuszdió – pontosan 1 kókusz belseje kell hozzá (szárított kókuszreszelékkel ne is próbálkozzunk!)
•  1 evőkanál porrá tört pálmacukor (valódi barna cukor)
•  1 jó kiskanálnyi só
•  1 mokkáskanál őrölt fekete bors
a sütéshez: kb. 3 evőkanál olaj

Elkészítés módja

1. A citromfű külső zöld burkát lefejtjük (hasonló a művelet, ahhoz amikor az újhagymát tisztítjuk), majd belső fehér részét finomra vágjuk. Ha citromhéjat használunk, akkor a citromot jól megmossuk, héját levágjuk, belső fehér bundáját lefejtjük, a sárga részt pedig finomra aprítjuk. A gyömbért hámozás után finomra aprítjuk, ahogyan a fokhagymát és a kicsumázott csilipaprikát is. A marhahúst az iménti fűszerekkel, a frissen reszelt kókusszal,a barna cukorral, egy kevés sóval és borssal alaposan összedolgozzuk. A masszából megolajozott nyársak vagy kihegyezett hurkapálca köré annyit halmozunk, hogy nagyjából 12 centi hosszú, 2,5 centi vastag, csinos kis húsrudacskák legyenek.

2. Amikor a rostély már kellően forró és a faszén csak parázslik alatta, a nyársakat olajjal körbekenve rárakjuk. 3 percnyi sütés után teljesen átfordítjuk a másik oldalára, itt is 3 percig sütjük. Most 90 fokkal elfordítva 1,5-2 percig, majd a még egyetlen sületlen oldalát (ami ekkor éppen felül van) ugyanennyi ideig sütjük. Közben olajjal folyamatosan kenegetjük. Készen kapható csípős csilimártással tálaljuk.

A leírásban szereplő Fűszeres marhanyárs Baliról recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.