Friss fűszerekben pácolt harcsafilé grillezve, pirított mandulával

Elkészítés módja
1. A halfilét 4 egyforma szeletre vágjuk, majd megmossuk és leszárogatjuk. A zöld fűszereket fölaprítjuk, az olajjal és egy csipetnyi borssal összekeverjük, majd a halszeleteket alaposan bekenjük vele. Letakarva, hűtőszekrényben legalább egy órán át érleljük.
2. A körethez az átválogatott és hajdinát hidegvízzel leöblítjük, majd enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, és jól lecsöpögtetjük.
3. Közben a zöldségeket megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk. Serpenyőben az olajat fölhevítjük, a zöldségeket beleszórjuk, enyhén megsózzuk, megborsozzuk és kevergetve, rázogatva, megpirítjuk, végül a főtt hajdinával összeforgatjuk.
4. A mártáshoz a fokhagymát megtisztítjuk, présen átnyomjuk, majd a fölolvasztott vajon óvatosan megfuttatjuk. A tejjel fölöntjük, fölforraljuk, majd a kevés vízzel elkevert keményítővel besűrítjük. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük.
5. A pácolt halszeleteket sütés előtt enyhén besózzuk, majd forró serpenyőben oldalanként 3-4 perc alatt megsütjük.
6. Tálaláskor a halat a szárazon pirított mandulával meghintjük, a zöldséges hajdinával körítjük, a mártást külön mártásos csészében kínáljuk hozzá.
Friss fűszerekben pácolt harcsafilé grillezve, pirított mandulával recepthez fűződő történet, jótanács
A fokhagymamártást, tálalás előtt, finomszűrőn szűrjük át, így selymes állagú lesz. Aki a hajdinát nem szereti, készítheti a köretet rizzsel vagy kölessel is.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.