Francia gesztenyekrémes hattyú (Mont Blanc)
Elkészítés módja
1. Először készítsük el a hattyút: Melegítsük elő a sütőt 176 fokra.
2. Szükségünk van 12 kerek tésztára, valamint a hattyúk nyakára és szárnyaira.
3. Tehát a profiterol recept alapján úgy készítjük el, hogy a vizet a vajjal és a sóval felforraljuk, ügyelve, hogy ne forrjon hosszan.
4. Adjuk hozzá egyszerre az átszitált lisztet.
5. Keverjük gyorsan, hogy tökéletesen csomómentes legyen.
6. Addig főzzük a tésztát, míg el nem válik az edény aljától és falától.
7. Várjuk meg míg kihűl, majd adjuk hozzá egyenként a langyos tésztához a tojásokat.
8. Addig keverjük fakanállal, amíg sima homogén nem lesz.
9. Töltsük be egy tortakrém nyomózsákba, majd formáljunk 12 gömböt, valamint hattyúnyakakat és szárnyakat.
10. Gázsütőben 160, elektromos sütőben 180 fokon süssük ki a képviselőfánkokat 20-25 percig.
11. Hagyjuk kihűlni őket.
12. Közben készítsük el a csokoládékrémet, amihez először aprítsuk fel a csokoládét.
13. Majd a tojások sárgáját, a cukrot és a sót vízgőz felett kezdjük el melegíteni állandó keverés közben.
14. Mikor feloldódott a cukor, adjuk hozzá a csokoládédarabkákat, keverjük, hogy feloldódjon.
15. Verjük fel a tejszínt kemény habbá.
16. A langyosra hűtött csokoládés keveréket óvatosan keverjük hozzá a tejszínhabhoz.
17. Tegyük legalább 2 órára hűtőbe.
18. Végül készítsük el a gesztenyekrémet. (Ha nem kapnánk gesztenyemasszát, akkor dupla mennyiségű pürével dolgozzunk).
19. A lágy pürét és a puha vajat keverjük krémesre a robotgéppel, majd passzírozzuk át még szitán is, hogy tökéletesen puha krém legyen.
20. Keverjük bele a vaníliakivonatot és a rumot is.
21. Amikor mindennel készen vagyunk, állítsuk össze a Mont Blanc hattyúkat.
22. Az alapra jön egy gömb csokoládékrém, majd arra a gesztenyekrém, amit habzsákból kinyomunk, (3-as végű csövet szereljünk rá).
23. Végül helyezzük rá a szárnyakat és nyakakat.
Francia gesztenyekrémes hattyú (Mont Blanc) recepthez fűződő történet, jótanács
Ez a francia recept érdekes módon nagyon hasonlít a mi gesztenyepürénkhez, csak tészta is van hozzá, és a gesztenyét vajjal-rummal finomítják, amitől nem annyira száraz, mint a mi gesztenyepürénk.
No meg kicsit elegánsabb is mint a mi gesztenyepürénk! Az édesség nem baj, ha kínálja magát, de elképzelem, ahogy leharapom a hattyú fejét...:)
Ugyan azt tudom mondani amit a többiek. :)
Gyünyörűűűűűű!
Gratulálok:Edit.
Igazán szép,már nem is tudom,hogy dícsérjelek,mert szóhoz alig jutok,hogy te milyen ügyes vagy.
Köszönöm...
Spajzgirl ez gyönyörű! Nagyon szépek a hattyúid és a krém is jól hangzik