Francia gesztenyekrémes hattyú (Mont Blanc)

Francia gesztenyekrémes hattyú (Mont Blanc) recept
Hozzávalók
A profiterol tésztához vagy képviselőfánkhoz:
•  500 g víz
•  250 g liszt
•  120 g vaj
•  6 tojás
•  0.5 teáskanál só
A gesztenyekrémhez:
•  100 g gesztenyepüré
•  100 g gesztenyepaszta
•  200 g vaj
•  1 teáskanál vaníliakivonat
•  1 evőkanál rum
A csokoládékrémhez:
•  4 nagy tojás sárgája
•  50 g kristálycukor
•  2 evőkanál kakaópor
•  csipet só
•  60 g étcsokoládé
•  185 ml tejszín

Elkészítés módja

1. Először készítsük el a hattyút: Melegítsük elő a sütőt 176 fokra.

2. Szükségünk van 12 kerek tésztára, valamint a hattyúk nyakára és szárnyaira.

3. Tehát a profiterol recept alapján úgy készítjük el, hogy a vizet a vajjal és a sóval felforraljuk, ügyelve, hogy ne forrjon hosszan.

4. Adjuk hozzá egyszerre az átszitált lisztet.

5. Keverjük gyorsan, hogy tökéletesen csomómentes legyen.

6. Addig főzzük a tésztát, míg el nem válik az edény aljától és falától.

7. Várjuk meg míg kihűl, majd adjuk hozzá egyenként a langyos tésztához a tojásokat.

8. Addig keverjük fakanállal, amíg sima homogén nem lesz.

9. Töltsük be egy tortakrém nyomózsákba, majd formáljunk 12 gömböt, valamint hattyúnyakakat és szárnyakat.

10. Gázsütőben 160, elektromos sütőben 180 fokon süssük ki a képviselőfánkokat 20-25 percig.

11. Hagyjuk kihűlni őket.

12. Közben készítsük el a csokoládékrémet, amihez először aprítsuk fel a csokoládét.

13. Majd a tojások sárgáját, a cukrot és a sót vízgőz felett kezdjük el melegíteni állandó keverés közben.

14. Mikor feloldódott a cukor, adjuk hozzá a csokoládédarabkákat, keverjük, hogy feloldódjon.

15. Verjük fel a tejszínt kemény habbá.

16. A langyosra hűtött csokoládés keveréket óvatosan keverjük hozzá a tejszínhabhoz.

17. Tegyük legalább 2 órára hűtőbe.

18. Végül készítsük el a gesztenyekrémet. (Ha nem kapnánk gesztenyemasszát, akkor dupla mennyiségű pürével dolgozzunk).

19. A lágy pürét és a puha vajat keverjük krémesre a robotgéppel, majd passzírozzuk át még szitán is, hogy tökéletesen puha krém legyen.

20. Keverjük bele a vaníliakivonatot és a rumot is.

21. Amikor mindennel készen vagyunk, állítsuk össze a Mont Blanc hattyúkat.

22. Az alapra jön egy gömb csokoládékrém, majd arra a gesztenyekrém, amit habzsákból kinyomunk, (3-as végű csövet szereljünk rá).

23. Végül helyezzük rá a szárnyakat és nyakakat.

Francia gesztenyekrémes hattyú (Mont Blanc) recepthez fűződő történet, jótanács

Ez a francia recept érdekes módon nagyon hasonlít a mi gesztenyepürénkhez, csak tészta is van hozzá, és a gesztenyét vajjal-rummal finomítják, amitől nem annyira száraz, mint a mi gesztenyepürénk.

A leírásban szereplő Francia gesztenyekrémes hattyú (Mont Blanc) recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (krémes, gesztenyekrém) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Francia gesztenyekrémes hattyú (Mont Blanc) recept - 6 hozzászólás

  1. karperec
    karperec #3864 2013. 04. 12. 07:46 Válasz

    No meg kicsit elegánsabb is mint a mi gesztenyepürénk! Az édesség nem baj, ha kínálja magát, de elképzelem, ahogy leharapom a hattyú fejét...:)

  2. manócska
    manócska #3854 2013. 04. 11. 22:25 Válasz

    Ugyan azt tudom mondani amit a többiek. :)

  3. Vassné Edit
    Vassné Edit #3845 2013. 04. 11. 22:09 Válasz

    Gyünyörűűűűűű!
    Gratulálok:Edit.

  4. zsuzsa56
    zsuzsa56 #3823 2013. 04. 11. 20:36 Válasz

    Igazán szép,már nem is tudom,hogy dícsérjelek,mert szóhoz alig jutok,hogy te milyen ügyes vagy.

  5. spajzgirl
    spajzgirl #3819 2013. 04. 11. 20:18 Válasz

    Köszönöm...

  6. Szabina
    Szabina #3813 2013. 04. 11. 17:07 Válasz

    Spajzgirl ez gyönyörű! Nagyon szépek a hattyúid és a krém is jól hangzik

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több fánk recept
Még több fánk recept

Francia gesztenyekrémes hattyú (Mont Blanc) recept - 6 hozzászólás

  1. karperec
    karperec #3864 2013. 04. 12. 07:46 Válasz

    No meg kicsit elegánsabb is mint a mi gesztenyepürénk! Az édesség nem baj, ha kínálja magát, de elképzelem, ahogy leharapom a hattyú fejét...:)

  2. manócska
    manócska #3854 2013. 04. 11. 22:25 Válasz

    Ugyan azt tudom mondani amit a többiek. :)

  3. Vassné Edit
    Vassné Edit #3845 2013. 04. 11. 22:09 Válasz

    Gyünyörűűűűűű!
    Gratulálok:Edit.

  4. zsuzsa56
    zsuzsa56 #3823 2013. 04. 11. 20:36 Válasz

    Igazán szép,már nem is tudom,hogy dícsérjelek,mert szóhoz alig jutok,hogy te milyen ügyes vagy.

  5. spajzgirl
    spajzgirl #3819 2013. 04. 11. 20:18 Válasz

    Köszönöm...

  6. Szabina
    Szabina #3813 2013. 04. 11. 17:07 Válasz

    Spajzgirl ez gyönyörű! Nagyon szépek a hattyúid és a krém is jól hangzik

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.