Francia burgonyasaláta

Elkészítés módja
1. Mossuk meg a burgonyát majd főzzük meg héjában.
2. Szedjük le a héját és vágjuk fel karikákra.
3. Enyhén sózzuk meg.
4. A vinegrette öntethez keverjük össze egy üvegtálban az olívaolajat a fűszerekkel és az 1 evőkanál tárkonyos borecettel.
5. Ízesítsük a 2 evőkanál borral is.
6. Tisztítsuk meg a hagymát és aprítsuk fel, vagy reszeljük le.
7. Adjuk hozzá a burgonyához.
8. Öntsük rá az olajos fűszeres dresszinget a burgonyára, keverjük össze óvatosan egy villával, majd szórjuk meg friss bazsalikommal és kaporral.
Francia burgonyasaláta recepthez fűződő történet, jótanács
Nagyon finom köret rántott húshoz, halhoz, fasírthoz.
Örülök, ha elküldöd, szeretem a cukkinit.
A cukkini kiváló ötlet, de akkor nem kell csak kb 5 percig főzni, hogy ropogós maradjon...de egyébként van egy kiváló olasz salátám cukkinivel, Rómában szerettem bele, el is küldöm, ha megtalálom a képet is hozzá...
Közben az az ötletem támadt, hogy a cukkinii talán illene a krumplihoz és a fűszerekhez.
Amúgy, így jó, ahogy van, csak én azt szeretem, ha a köretben van zöldség is.
a diétázók burgonya helyett zellert szoktak fogyasztani, de talán a sárgarépa meg a fehérrépa jobban illik a dresszinghez...
Lehet, nem illik belenyúlni egy hagyományos nemzeti eledel receptjébe, de hogyha én kicsit light-os verziót szeretnék, milyen zöldséget/zöldségeket ajánlasz bele? Esetleg sárgarépa?
Én is a kedvencekhez raktam.
annyira finom a kaportól, meg az oliva olajas öntettől a burgonya, nem beszélve a mustárról, hogy mindenki azonnal megszereti...a franciák tudják, hogy kell élni...
Én ezt eddig nem láttam!!!! DE jó recept ! Köszi!