Foltos kókuszkocka
Elkészítés módja
1. A tojásokat szétválasztom.
2. A sárgáját a 15 deka cukorral, fél deci vízzel, a citrom levével, reszelt héjával és az olajjal habosra kikeverem.
3. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá felverem.
4. A két masszát összekeverem.
5. Hozzáadom a tejet és a sütőporral elkevert lisztet. 24x22-es sütőpapiros tepsibe öntöm a massza felét.
6. A másik felét félreteszem és hozzákeverem a kakaóport.
7. Ezután a sárga masszára öntöm és összekeverem a tepsiben a két masszát, hogy foltos legyen.
8. 180 fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütöm. Amíg sül a tészta elkészítem a krémet.
9. A tejet a cukorral és a pudinggal a szokásos eljárással felfőzöm, hozzáadom a kókuszreszeléket és kihűtöm.
10. A tejszínt habbá verem a porcukorral és a habfixálóval.
11. A kihűlt pudinggal habos krémmé összekeverem és a kihűlt tészta tetejére kenem.
12. A tetejét kókuszreszelékkel meghintem, amit olvasztott csokoládéval lecsurgatok.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.