Fokhagymás oldalas lábasban sütve
Elkészítés módja
1. A fokhagymát megtisztítjuk.
2. Az oldalast nagyobb darabokra vágjuk, befűszerezzük.
3. Az oldalast egy lábasba tesszük a fokhagymával és pár szem köménymaggal. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje és fedő alatt elkezdjük főzni. Ha a vizet kezdi elfőni, rátesszük a zsírt.
4. Amint a víz teljesen elpárolog róla, szép pirosra sütjük.
5. Melegen, körettel (petrezselymes burgonya, burgonyapüré), vagy hidegen - ahogy én szeretem -, zöldségekkel és friss kenyérrel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Lehet,hogy sokan megköveznek érte és tudom nem egy Norbi update kaja de imádom a sült zsíros kenyeret főleg jó sok lila hagymával!!
Az oldalas zsírjával kent zsíroskenyér sült fokhagymadarabokkal, husidarabokkal utánozhatatlan!
Persze az elkészült husi sem utolsó! :)
De jó és egyszerű étel! Régen így, zsírban sütve tartották az oldalast és sokáig elállt. Fantasztikusan finom volt a hús és a zsír is.