Flódni

Flódni recept
Hozzávalók
A tésztához:
•  1 dkg élesztő
•  50 dkg liszt
•  25 dkg vaj
•  20 dkg porcukor
•  1/2 dl fehérbor
•  2 db tojássárgája
•  1 db tojás a kenéshez
Az almatöltelékhez:
•  25 dkg alma reszelve
•  5 dkg durvára vágott dió
•  5 dkg mazsola
•  5 dkg cukor
•  1 mokkáskanál őrölt fahéj
A diótöltelékhez:
•  6 dkg cukor
•  10 dkg darált dió
•  1 mokkáskanál reszelt citromhéj
•  1 mokkáskanál őrölt fahéj
•  2 dkg mazsola
•  2 dkg kekszmorzsa
•  2 dkg méz
A máktöltelékhez:
•  6 dkg cukor
•  10 dkg mák
•  1 mokkáskanál fahéj
•  1 mokkáskanál citromhéj reszelve
•  2 dkg mazsola
•  2 dkg kekszmorzsa
•  2 dkg méz
A 4. töltelékhez:
•  szilvalekvár
A díszítéshez:
•  fél dió karamellbe forgatva

Elkészítés módja

1. A tésztához az élesztőt feloldjuk kevés langyos vízben, de nem futtatjuk fel! A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, az élesztőt, a bort, a tojássárgáját, kevés sót és jól kidolgozzuk. A tésztát 5 részre osztjuk és letakarva, hűtőben fél órát pihentetjük.

2. Az almatöltelékhez az almát meghámozzuk, lereszeljük, összekeverjük a dióval, mazsolával, a cukorral, az őrölt fahéjjal.

3. A diótöltelékhez felfőzzük a cukrot fél dl vízzel, amikor forr, a darált dióra öntjük, majd a reszelt citromhéjjal, az őrölt fahéjjal, a mazsolával, a morzsával és a mézzel elkeverjük. Így készítjük el a máktölteléket is.

4. A tésztát 5 egyforma, 20×30 cm-es tepsi nagyságúra nyújtjuk és a tepsibe fektetjük. Rákenjük a diótölteléket, majd tésztalap, a máktöltelék, újabb tésztalap, almatöltelék, tésztalap, szilvalekvár és tésztalappal fedjük le.

5. A tésztát a felvert tojással lekenjük és villával jól megszurkáljuk. Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.

A leírásban szereplő Flódni recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Flódni recept - 6 hozzászólás

  1. Vassné Edit
    Vassné Edit #5691 2013. 05. 29. 20:03 Válasz

    Köszönöm Zsuzsa és Erika a hozzászólásokat.
    Én nem csak karácsonyi süteménynek tudom vélni.
    Bármely évszakban szeretem.
    Nem maceráns az elkészítése sem.
    Ha a töltelék kész,gyorsan lehet már rétegezni a tepsibe.
    Egyszerű és gyorsan megvan.
    Üdv:Edit.

  2. cherryka
    cherryka #5690 2013. 05. 29. 14:00 Válasz

    Alapjában véve a flódni egy - úgymond - karácsonyi édesség, nem? (Persze ettől függetlenül máskor is meg lehet sütni, ahogyan a mézeskalácsra sem mondanék nemet, ha az év bármely szakában is kínálnának vele. :) )
    Kedves zsuzsa56, soha ne mondd, hogy soha! Én pl. szíves-örömest megsütném, és odaajándékoznám Neked - ha itt lennél a közelben. Szerencsére én szeretem a pepecselős konyhai műveleteket is, nem csak a ripsz-ropsz "összedobhatókat", így - ha időm engedi - képes vagyok órákon keresztül játszadozni az elkészítéssel, díszítéssel, fényképezéssel. Sőt, akkor örülök a legjobban, ha nem csak a saját szórakozásomra teszem ezt, hanem másnak is örömet szerezhetek vele.

  3. zsuzsa56
    zsuzsa56 #5688 2013. 05. 29. 13:43 Válasz

    Biztosan finom lehet.képzeld Editke,én még ilyet nem sütöttem soha,mert túl macerásnak találtam.A türelem nem a fő erényem.Ha más megsütné nekem,az jó lenne,de olyan ember nem létezik.

  4. Vassné Edit
    Vassné Edit #5687 2013. 05. 29. 09:12 Válasz

    Köszönöm.

  5. manócska
    manócska #5682 2013. 05. 28. 22:52 Válasz

    Nagyon jól néz ki:))

  6. Ágica
    Ágica #5677 2013. 05. 28. 20:29 Válasz

    Szép és gusztusos :)

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Flódni recept - 6 hozzászólás

  1. Vassné Edit
    Vassné Edit #5691 2013. 05. 29. 20:03 Válasz

    Köszönöm Zsuzsa és Erika a hozzászólásokat.
    Én nem csak karácsonyi süteménynek tudom vélni.
    Bármely évszakban szeretem.
    Nem maceráns az elkészítése sem.
    Ha a töltelék kész,gyorsan lehet már rétegezni a tepsibe.
    Egyszerű és gyorsan megvan.
    Üdv:Edit.

  2. cherryka
    cherryka #5690 2013. 05. 29. 14:00 Válasz

    Alapjában véve a flódni egy - úgymond - karácsonyi édesség, nem? (Persze ettől függetlenül máskor is meg lehet sütni, ahogyan a mézeskalácsra sem mondanék nemet, ha az év bármely szakában is kínálnának vele. :) )
    Kedves zsuzsa56, soha ne mondd, hogy soha! Én pl. szíves-örömest megsütném, és odaajándékoznám Neked - ha itt lennél a közelben. Szerencsére én szeretem a pepecselős konyhai műveleteket is, nem csak a ripsz-ropsz "összedobhatókat", így - ha időm engedi - képes vagyok órákon keresztül játszadozni az elkészítéssel, díszítéssel, fényképezéssel. Sőt, akkor örülök a legjobban, ha nem csak a saját szórakozásomra teszem ezt, hanem másnak is örömet szerezhetek vele.

  3. zsuzsa56
    zsuzsa56 #5688 2013. 05. 29. 13:43 Válasz

    Biztosan finom lehet.képzeld Editke,én még ilyet nem sütöttem soha,mert túl macerásnak találtam.A türelem nem a fő erényem.Ha más megsütné nekem,az jó lenne,de olyan ember nem létezik.

  4. Vassné Edit
    Vassné Edit #5687 2013. 05. 29. 09:12 Válasz

    Köszönöm.

  5. manócska
    manócska #5682 2013. 05. 28. 22:52 Válasz

    Nagyon jól néz ki:))

  6. Ágica
    Ágica #5677 2013. 05. 28. 20:29 Válasz

    Szép és gusztusos :)

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.