Flamand fánk zsíros keddre

Flamand fánk zsíros keddre recept

Elkészítés módja

1. Keverjük össze a lisztet egy kevés vízzel és a tejjel.

2. Futtassuk fel az élesztőt a tejben egy kiskanál cukor hozzáadásával.

3. Verjük fel a tojásfehérjéket kemény habbá a vaníliás cukor hozzáadásával, majd adjuk hozzá a sárgáját is.

4. Dolgozzuk össze a sárgáját a habbá vert fehérjével (galuskához hasonló sűrűségű tésztát kell kapnunk).

5. Kelesszük a tésztát 30 percig langyos helyen.

6. Melegítsük elő az olajsütőt 180 °C-ra.

7. Egy evőkanállal vagy fagylaltadagolóval pottyantsuk bele a kis fánkokat az olajsütőbe.

8. Forgassuk meg őket sütés közben, hogy mindkét oldaluk szép aranybarnára süljenek.

9. Végezetül szórjuk meg porcukorral.

Flamand fánk zsíros keddre recepthez fűződő történet, jótanács

A fánkok készítéséhez a flamandok fagylaltadagolót használnak, és a 2 gombócnyi mennyiségű tésztát az olajsütőben sütik ki. A tészta lisztből, tojásból, élesztőből, só, tej és sütőpor vagy élesztő hozzáadásával készül, általában mazsola, áfonya, néha citromhéj hozzáadásával.
Van ennek a fánknak egy almás változata is, mely élesztő hozzáadásával készül. A tésztát legalább 1 óra hosszat kell keleszteni.

Flamand fánk zsíros keddre recept - 1 hozzászólás

  1. Vassné Edit
    Vassné Edit #8885 2014. 03. 02. 22:42 Válasz

    Tetszik a recepted.
    Köszönöm szépen.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több fánk recept
Még több fánk recept

Flamand fánk zsíros keddre recept - 1 hozzászólás

  1. Vassné Edit
    Vassné Edit #8885 2014. 03. 02. 22:42 Válasz

    Tetszik a recepted.
    Köszönöm szépen.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.