Finn fánk (funnel)

Elkészítés módja
1. A cukorhoz adjuk hozzá a tojást, keverjük jól össze egy habverővel, majd öntsük hozzá a tejet.
2. Szitáljuk bele a lisztet, adjuk hozzá a sütőport meg a sót.
3. Kanalazzuk bele egy krémnyomó zsákba a tésztát és amikor az olaj eléri a megfelelő hőfokot, kezdjük el adagolni a fánkszerű tésztát, lassan körözve az olaj fölött (mintegy "madárfészket" alkotva).
4. A kész tészta hamar feljön az olaj tetejére.
5. Amikor aranybarna színt kap készen van. (Kb. 15 másodpercig kell sütni mindkét oldalát.)
6. Egy konyhai papírtekerccsel kibélelt tálra szedjük, majd tálaláskor bőven megszórjuk porcukorral.
Finn fánk (funnel) recepthez fűződő történet, jótanács
Ez a május elsejére készített nemzeti eledel Finnországban úgy készül, hogy egy instant élesztőt (por) hozzákevernek a liszthez és a többi tészta alapanyaghoz, majd a folyékony állagú tésztát forró olajban, fészket formálva, körbecsorgatva sütik ki. Finnországban csak porcukorral szórják be, Svédországban viszont lekvárral, fahéjjal, nutellával és friss gyümölccsel fogyasztják. Állítólag a funnel kevesebb, mint 300 kalóriát tartalmaz, de persze, ha megkenjük nutellával vagy lekvárral, akkor az bőségesen pótolja a hiányzó kalóriákat.
köszönöm
Nagyon gusztusos:))
Kérem szépen a forgácsfánk receptjét!!!Én csak csörögét ettem...meg a normál farsangit...
Hasonlítanám a forgácsfánkunkhoz,csak ennek a tésztája lágyabb.
Nagyon szuper képet készítettél róla.
Gratulálok:Edit.