Fahéjkrémes macesztorta

Elkészítés módja
1. A tojássárgákat a cukor 2/3 részével kikeverjük, a tojások fehérjét a cukor 1/3 részével kemény habbá verjük. A lisztet elvegyítjük az összezúzott pászkával és a fahéjjal.
2. A tojássárgájába óvatosan beleforgatjuk a habot, majd lassú, de folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lisztet.
3. A masszát tortaformába öntjük és közepesen meleg (160-180 fokos) sütőben kb. 45 percig sütjük. Ha megsült, megvárjuk míg kihűl, majd 3 lapra vágjuk.
4. A krémhez a vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaót, a tojássárgáját, a citromlevet és a fahéjat. A lapokat ezzel a krémmel rétegezzük, a tetejét és az oldalát is bevonjuk vele.
5. A torta oldalát lehet darált dióval "pekánnal", vagy finomra tört pászkával megszórni, vagy a megmaradt krémből habzsák segítségével szép rózsákat nyomunk, vagy csak villával egy “hullámot” formálunk rá.
Nagyon jól néz ki-gratulálok:)
Aha ez jó ötlet! És nem kell vele annyit pepecselni...
Apropó pudinggal milyen lenne? Pl. tejszín pudinghoz tenni a fahéjat. Kevesebb margarin...
Felfedezted magadnak a maceszt? Láttam, múltkor maceszgombócot készítettél. Utóbbit csináltam már én is leveshez, de sütemény összetevőként nem találkoztam vele.