Fahéjkrémes macesztorta

Fahéjkrémes macesztorta recept
Hozzávalók
A tésztához:
•  6 db tojás
•  12 dkg cukor
•  10 dkg liszt
•  5 dkg pászka (macesz)
•  1 kávéskanál fahéj
A krémhez:
•  30 dkg vaj
•  20 dkg porcukor
•  2 dkg kakaó
•  1 tojássárgája
•  0.5 dl citromlé
•  1 kávéskanál fahéj

Elkészítés módja

1. A tojássárgákat a cukor 2/3 részével kikeverjük, a tojások fehérjét a cukor 1/3 részével kemény habbá verjük. A lisztet elvegyítjük az összezúzott pászkával és a fahéjjal.

2. A tojássárgájába óvatosan beleforgatjuk a habot, majd lassú, de folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lisztet.

3. A masszát tortaformába öntjük és közepesen meleg (160-180 fokos) sütőben kb. 45 percig sütjük. Ha megsült, megvárjuk míg kihűl, majd 3 lapra vágjuk.

4. A krémhez a vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaót, a tojássárgáját, a citromlevet és a fahéjat. A lapokat ezzel a krémmel rétegezzük, a tetejét és az oldalát is bevonjuk vele.

5. A torta oldalát lehet darált dióval "pekánnal", vagy finomra tört pászkával megszórni, vagy a megmaradt krémből habzsák segítségével szép rózsákat nyomunk, vagy csak villával egy “hullámot” formálunk rá.

A leírásban szereplő Fahéjkrémes macesztorta recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (torta, krémes) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Fahéjkrémes macesztorta recept - 4 hozzászólás

  1. Mesyke
    Mesyke #9113 2014. 04. 12. 20:41 Válasz

    Nagyon jól néz ki-gratulálok:)

  2. spajzgirl
    spajzgirl #9075 2014. 04. 07. 19:00 Válasz

    Aha ez jó ötlet! És nem kell vele annyit pepecselni...

  3. t.variam
    t.variam #9074 2014. 04. 07. 18:58 Válasz

    Apropó pudinggal milyen lenne? Pl. tejszín pudinghoz tenni a fahéjat. Kevesebb margarin...

  4. t.variam
    t.variam #9073 2014. 04. 07. 18:55 Válasz

    Felfedezted magadnak a maceszt? Láttam, múltkor maceszgombócot készítettél. Utóbbit csináltam már én is leveshez, de sütemény összetevőként nem találkoztam vele.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Fahéjkrémes macesztorta recept - 4 hozzászólás

  1. Mesyke
    Mesyke #9113 2014. 04. 12. 20:41 Válasz

    Nagyon jól néz ki-gratulálok:)

  2. spajzgirl
    spajzgirl #9075 2014. 04. 07. 19:00 Válasz

    Aha ez jó ötlet! És nem kell vele annyit pepecselni...

  3. t.variam
    t.variam #9074 2014. 04. 07. 18:58 Válasz

    Apropó pudinggal milyen lenne? Pl. tejszín pudinghoz tenni a fahéjat. Kevesebb margarin...

  4. t.variam
    t.variam #9073 2014. 04. 07. 18:55 Válasz

    Felfedezted magadnak a maceszt? Láttam, múltkor maceszgombócot készítettél. Utóbbit csináltam már én is leveshez, de sütemény összetevőként nem találkoztam vele.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.