Fahéjas és fahéjas- napraforgómagos muffin

Elkészítés módja
1. A fahéjashoz a tojást a puha (szobahőmérsékletű) vajjal 2-3 perc alatt kikeverjük. A lisztet a sütőporral, a barna cukorral, a sóval, a fahéjjal és a gyömbérrel összeforgatjuk. Az előzőekhez adjuk, a tejszínnel kikeverjük.
2. A muffinsütő mélyedésit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük, a tésztával a háromnegyedükig megtöltjük. A tetejüket nedves kanállal elsimítgatjuk, majd a fahéjjal összekevert mogyoróval behintjük, kissé a tésztába is nyomkodjuk.
3. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit erősebb lánggal (190 ºC; légkeveréses sütőben 170 ºC) kb.18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra szedve hagyjuk kihűlni teljesen.
4. A fahéjas napraforgómagoshoz a szobameleg vajat először magában, majd a cukorral keverjük habosra. A fahéjjal fűszerezzük, a tojásokat egyesével beledolgozzuk. A szódabikarbónával összeforgatott lisztet és a tejszínt hozzákeverjük, végül a napraforgómagot is beleszórjuk.
5. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A masszával háromnegyedükig megtöltjük, a tetejüket vizes kanállal kissé elsimítgatjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra szedve hagyjuk kihűlni teljesen.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.