Étcsokis, kókuszos torta

Elkészítés módja
1. Tojások fehérjét habbá verjük, félidőben beledolgozzuk a cukrot, végén a kókuszt laza mozdulatokkal beleforgatjuk, hogy minél kevésbé törjük össze.
2. Kicsi csatos tortaforma(nekem 21 cm átmérőjű cukrász tortakarikám van, aminek nincs alja, csak tepsibe sütőpapírt teszek és arra a karikát) aljába szilikonos sütőpapírt teszünk és a hab 1/3-át szétterítjük benne kb. 1 cm magasságban. 200 fokon kb. 15 percig sütjük, amíg a szélei meg a teteje picit barnulni nem kezd. 3 ilyen lapot sütünk.
3. Hagyjuk kihűlni és óvatosan lehúzzuk róla a papírt, vagy egy hosszú pengéjű késsel alányúlunk és szépen leválasztjuk vele.
4. Krém: 6 tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a keményítőt, a kakaóport és felöntjük a tejjel, lassú tűzön sűrűre főzzük.
5. Még forrón beledolgozzuk a vajat és az étcsokit, hogy el olvadjon benne.
6. Hagyjuk kihűlni és hűlés után habverővel kihabosítjuk.
7. Egy lapra krémet teszünk, rá egy másik lapot, és arra megint krémet, majd befedjük az utolsó lappal.
8. Pár órára hűtőbe tesszük és díszítjük a maradék krémmel.
Étcsokis, kókuszos torta recepthez fűződő történet, jótanács
A lapokkal óvatosan kell bánni, mert könnyen törnek, de megéri mert nagyon finom.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.