Epres-tejszínkrémes, húsvéti pehelytorta

Elkészítés módja
1. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
2. A tésztához keverjük össze a vizet a vajjal, ízesítsük a csipet sóval és tegyük fel főni (mérsékelt lángon). Adjuk hozzá a lisztet és egy fakanállal állandóan ide-oda csapkodva addig \"kevergessük\", amíg a tészta a lábos oldaláról a közepén egy gombóccá össze nem áll.
2. Ezután hozzáadjuk a tojásokat (egyenként), majd a sütőport és a cukrot.
3. Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kenjünk ki vajjal, majd helyezzük el benne a tésztát.
4. A tésztát az előmelegített sütőben 15 perc alatt süssük meg. Fontos, hogy semmi esetben se nyissuk ki a sütőt! Hagyjuk a tésztát ott kihűlni.
5. Melegítsük fel langyos vízben a zselatin felét.
6. Tegyük fel \"főni\" a friss málnát egy nagyon kevés vízben, ízesítsük 10 dkg cukorral, végül kb. 2 perc múlva öntsük rá a zselatint. Vegyük le a tűzről és hűtsük ki miközben állandó keverjük.
7. Verjük fel a tejszínt, a 100 g cukor és a vaníliás cukor hozzáadásával. Ekkor melegítsük fel a zselatin másik felét, majd várjunk egy kicsit, hogy kihűljön és csak akkor adjuk hozzá a tejszínhez.
8. A tortalapokat kenjük meg a főtt, zselatinosított málna és a tejszín felével.
9. Ugyanígy kenjük meg a 2. lapot is, először a málnával majd a tejszínnel.
10. Végül a harmadik \"pihekönnyű\" lapot helyezzük a torta tetejére. Tegyük 3-4 órára a hűtőbe, hogy a töltelék jól megkössön. Tálalás előtt a sütemény tetejét szórjuk meg porcukorral.
Epres-tejszínkrémes, húsvéti pehelytorta recepthez fűződő történet, jótanács
Pihekönnyű tésztájú belga ropogós sütemény. A képviselőfánk vagy profiterolhoz hasonlóan készül a tortalap. Az eredeti neve Tejszínes flocken, ami bolyhos vagy pelyhes tésztát jelent.
Na de örülök...nem bánod meg, mert az a jó benne, hogy a férjem szavaival élve a tésztája nem olyan bodag, nem nehéz...csak éppen kell a krémhez...hogy ne magában egyed...de a répatorta is finom...
Tényleg egy finom, könnyű, frissítő, tavaszi süti. Pont nekem való, le vagyok nyűgözve. Kezd eltántorítani a szokásos húsvéti répatortától.
Nagyon guszta!