Epres tejberizs
Elkészítés módja
1. A rizst legalább két vízben mossuk meg, és alaposan csepegtessük le.
2. Ezután adjuk hozzá a tejet, és a tejszínt, melegítsük forráspontig, majd vegyük kisebbre a hőfokot, és főzzük puhára. Főzés közben többször keverjük meg, majd kóstolással ellenőrizzük, hogy kellően megpuhultak e a rizsszemek. (Amennyiben szükséges, még egy kevés tejet önthetünk hozzá főzés közben.)
3. Amikor a rizs puhára főtt, vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot és keverjük alaposan össze.
4. Az epret folyó víz alatt alaposan mossuk meg, majd daraboljuk fel.
5. Egy serpenyőbe olvasszuk fel a mézet, adjuk hozzá a feldarabolt epret, a vaníliás cukrot és az őrölt fahéjat, majd néha megkeverve, pároljuk pár percig.
6. Az étkezési keményítőt keverjük simára a vízzel, majd állandó keverés mellett adjuk hozzá az eperhez és addig főzzük, hogy kellően besűrűsödjön (arra figyeljünk, nehogy túl sűrű legyen a dzsem).
7. Az elkészült tejberizst az eperdzsemmel váltakozva kanalazzuk a poharakba, majd tegyük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön.
Epres tejberizs recepthez fűződő történet, jótanács
Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből az epres tejberizst, hagyjuk kicsit felmelegedni hogy ne legyen túl hideg, majd úgy kínáljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.