Epres alagút liszt nélkül
Elkészítés módja
1. A tésztához a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd belekeverjük a kakaóport. A fehérjét felverjük, majd azt is hozzákeverjük.
2. Sütőpapíros tepsibe simítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük. Ezután a sütőpapírt lehúzzuk róla, majd még lehetőleg melegében óvatosan feltekerjük. Hagyjuk kihűlni.
3. A krémhez a vajat a cukorral együtt simára keverjük, a tejszínt felverjük. A kettőt óvatosan összekeverjük és megfelezzük. Az egyik részbe belekeverjük a közben apróra vágott epret (melyből díszítéshez félreteszünk pár szemet), a másikkal pedig a sütemény tetejét vonjuk be.
4. Kitekerjük a közben kihűlt piskótát, megkenjük az epres krémmel, visszatekerjük, majd az egészet bevonjuk a krém másik felével. Csokireszelékkel és eperszemekkel díszítjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.