Egyszer kelt fánk

Elkészítés módja
1. 2-3 dl tejben felfuttatjuk az élesztőt.
2. A hozzávalókat a vaj kivételével egy tálba tesszük.
3. Jól kidolgozzuk, majd az olvasztott vajat is hozzádolgozzuk és legvégül lisztezett deszkára borítjuk.
4. Ujjnyi vastagra egyengetjük, kiszaggatjuk és letakarva pihentetjük kb. fél órát, majd nem túl forró olajban kisütjük.
5. Sütés előtt a közepét benyomjuk, ez kerül alulra és fedő alatt sütjük, majd a másik oldalát már fedő nélkül.
6. Papírtörlőre szedjük és porcukorral meghintjük.
A lyukakba lekvárt vagy nutellát is tehetünk.
Nagyon szépek, nekem nem sikerül ilyen szép szalagosra.
Köszönöm szépen Pöttyöske.
Editke ezek csodaszépek.Gratulálok Neked!
Köszönöm Józsi és Zsuzsa.
Jól sikerültek,nem mindig egyforma.
A kis unokáimnak sütöttem,Ők kérték.
Nagyon szépeket sütöttél Editke! Kár hogy nem tudom megkóstolni.
Húúú! Ez gyönyörű!! Az enyémen akkor van szalag ha kötök rá egyet!! :) :)