Égetett kanalas fánk

Égetett kanalas fánk recept
Hozzávalók
•  15 dkg liszt
•  2 dl víz
•  8 dkg vaj
•  3 db tojás
•  csipet só
A sütéshez:
•  kb. 5 dl olaj
A beleforgatáshoz:
•  1-2 evőkanál porcukor
•  1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés módja

1. A vizet a vajjal és egy csipet sóval melegítsük forráspontig. Amikor már forr, állandó keverés mellett keverjük hozzá a lisztet, majd mérsékeljük a hőfokot és pár percig kevergetve addig pirítsuk míg el nem válik az edény falától (ezalatt az idő alatt teljesen elválik az edény falától, de nem ég meg a tészta).

2. Ezután vegyük le a tűzről, hagyjuk pár percig hűlni, majd egyesével adjuk hozzá a tojásokat és mindegyikkel keverjük simára a tésztát. Egy csomómentes, sima masszát kell hogy kapjunk.

3. Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd egy kiskanál segítségével szaggassunk bele kisebb halmokat a tésztából. (Sütés közben a tészta kb. a kétszeresére nő, így csak pár darabot szaggassunk bele.) Sütés közben többször fordítsuk át a tésztát, hogy egyenletesen süljön (az első adagot nagyobb lángon süssük, majd mérsékeljük a hőfokot, és a maradék tésztát már úgy süssük ki, nehogy hirtelen süljön, és a közepe nyers maradjon).

4. Amikor a fánkocskák már szépen megnőttek, és aranybarnára sültek, szedjük ki az olajból és tegyük papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja, majd alaposan hempergessük meg vaníliás cukor és porcukor keverékébe.

Égetett kanalas fánk recepthez fűződő történet, jótanács

Tálaláskor kínálhatunk hozzá pl. lekvárt, csorgathatunk rá csokoládét, de csak a porcukorba belehempergetve is nagyon finom.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több fánk recept
Még több fánk recept

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.