Duplakagyló-saláta

Elkészítés módja
1. A kagylótésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, leöblítjük, hűlni hagyjuk.
2. A kelleveleket enyhén sós vízben 2 perc alatt leforrázzuk, lecsöpögtetjük, majd vékony csíkokra vágjuk. A paradicsomot is leforrázzuk, héját lehúzzuk. Ezután a szemeket közepes kockákra vágjuk. Az újhagymát vékonyan fölkarikázzuk. A konzerv kagylót lecsöpögtetjük.
3. A majonézt a tejszínnel és a salátaöntet porral elkeverjük, aki szereti egy kupica konyakkal is ízesítheti. Az előkészített hozzávalókat a mártásba forgatjuk, és már tálalhatjuk is. Külön friss pirítóst kínálunk mellé.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.