Dupla piskótaszelet
Elkészítés módja
1. A tojássárgáját a cukorral és az olvasztott margarinnal, kakaóporral habosra kikeverem.
2. A tojásfehérjét 3 evőkanál cukorral kemény habbá felverem.
3. Az egészet összekeverem óvatosan, hogy a hab ne törjön össze, majd a végén hozzáadom a sütőporos lisztet.
4. Sütőpapírral bélelt 24x22 cm-es tepsibe 180 fokon megsütöm.
5. Amikor megsült kihűtöm és hosszában ketté vágom.
6. A pudingot a szokásos eljárással elkészítem, majd kihűtöm.
7. A kihűlés után összekeverem a mascarponéval.
8. A fele adag krémet a tészta egyik lapjára rákenem.
9. A szeletelt piskótaroládot fektetve a krémbe rakom.
10. Amikor végig kiraktam, a maradék krémet rákenem a piskótaroládokra és a másik csokis lapot ráteszem.
11. A csokoládét a margarinnal és az olajjal felolvasztom és a tészta tetejére simítom.
12. Fehér olvasztott csokoládéval díszítem.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.