Diós-szőlős joghurttorta
Elkészítés módja
1. A tésztához megpucoljuk és lereszeljük az almát.
2. A tészta hozzávalóit összekeverjük és egy vajjal kikent, liszttel meghintett kapcsos tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben készre sütjük.
3. A krémhez a zselatint meleg vízben felolvasztjuk, majd folyamatos kevergetés mellett kihűtjük.
4. A joghurtot kikeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral és citrom levével, majd hozzáadjuk a kihűlt zselatint.
5. A tejszínt keményre verjük, óvatosan a krémhez adjuk, majd az így kapott krémet a tészta tetejére tesszük.
6. Pár órára (akár egy éjszakára) hűtőbe tesszük.
7. Kivesszük a tortát a formából, tálcára tesszük és megmosott szőlőszemekkel ízlés szerint díszítjük.
Diós-szőlős joghurttorta recepthez fűződő történet, jótanács
Egy születésnapra készítettem el ezt a tortát.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.