Diós, süllyesztett-rácsos pite

Elkészítés módja
1. A tepsit előkészítjük, megkenjük vajjal, és kilisztezzük. (A tepsi mérete, 20x30 cm, kicsit legyen a széle magas) A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és 1 napra a hűtőbe tesszük.
2. Másnap három részre osztjuk, és két lapot nyújtjuk belőle, egyenként 20x30 cm-re és tepsibe helyezzük.
3. Villával megszurkáljuk, megkenjük a lekvárral, a másik lapot ráhelyezzük, és eligazítjuk.
4. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, ízesítjük, majd a diót beleöntjük, és kézzel elkeverjük.
5. A habos-diós krémet a tésztára öntjük és elsimítjuk.
6. A harmadik tésztából rudakat sodrunk, és mintha rácsoznánk, úgy készítjük el a díszítést.
7. Úgy jó, ha félig belesüllyed a tészta a krémbe.
8. Előmelegített sütőben 160 fokon 10 percig, majd 170 fokon 30 percig sütjük.
9. Légkeverésesben kb. 50 perc a sütési idő.
10. Akkor tökéletes, amikor szépen átsül az egész tészta és látszik a közepében a linzerrács.
Diós, süllyesztett-rácsos pite recepthez fűződő történet, jótanács
Sajátos recept, Anyukám könyvéből.
Drága t.variam!Hidd el, nem bánod meg!
Kedves Zsuzsa, készülök megsütni a sütidet, mert oda jutottam, hogy meguntam a gyümölcsöseket.