Diós-mákos bejgli szeletelve
Elkészítés módja
1. A tészta alapanyagait összegyúrom. Az élesztőt nem kell felfuttatni!
2. Három gombócot készítek belőle és fél órát pihentetem őket.
3. Pihenés után, kb. 25-20 centis téglalap alakú tésztát nyújtok belőlük, majd a tölteléket ráhalmozom, végül elkenem rajta.
4. Feltekerem, tojássárgájával lekenem, hagyom, hogy megszáradjon.
5. Utána lekenem egész tojással és szintén hagyom száradni.
6. Utána lekenem tojásfehérjével és ezt is hagyom megszáradni.
7. Ha már megszáradt a tojás rajta, akkor mehet a sütőbe. 180 fokos sütőben aranysárgára sütöm. Szép márványozott lesz a teteje.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.