Diós linzer

Elkészítés módja
1. A virágszirom kiszúrókat előkészítem és a sütőtepsibe teszek sütőpapírt.
2. A linzernek valókat géppel összedolgozom és hűtőbe teszem 1 napra.
3. Másnap kinyújtom 3 mm vastagra és kettéveszem a tésztát.
4. Az 1 tojást jól kikeverem egy villával, majd ecsettel jól lekenem az egyik lapot.
5. Erre kerül a darált dió és a lyukas szirommal kiszúrok annyit, hogy párban legyenek a tészta másik felével, ami az alja lesz.
6. Sima szirmú kiszúróval azt is előkészítem és sorban a tepsibe rakom.
7. A maradék tésztával addig dolgozom, míg el nem fogy.
8. Végül előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 perc alatt gyorsan megsütöm, de ne legyen sötét.
9. Hagyom kihűlni, majd sima csövű habzsákból a lekvárt a tésztára nyomom és a diós szirmokat rányomom.
10. Száraz helyre teszem őket szikkadni. Lehet cukrozni is, ha valaki úgy szereti.
Diós linzer recepthez fűződő történet, jótanács
A nagyságtól függően, 26-32 db lesz belőle.
Nagyon szeretem, az egyik kedvencem gyerekkoromból. Nem is tudom miért csak karácsonykor sütök ?