Diós kosárkák

Elkészítés módja
1. A tojásokat kettéválasztom.
2. A margarint 25 dkg porcukorral, a tejföllel, a tojások sárgájával, a reszelt citromhéjjal, a vaníliás cukorral összekeverem, majd hozzáadom a lisztet és a sütőport.
3. Szép sárga, közepes keménységű linzertésztát kapok.
4. Jól átdolgozom és nagyon vékonyra kinyújtom, majd egy közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatom. (a célnak megfelel egy szélesebb szájú kávés pohár is) A tojások fehérjéit kemény habbá verem a 25 dkg cukorral, majd belekeverem a diót.
5. Mindegyik kosárkaformába beleteszek egy adag kiszaggatott tésztát, majd egy kávéskanálnyi lekvárt, utána egy jó púpos teáskanálnyi diós habot.
6. Megszóróm színes tortadarával (ez el is maradhat) Előmelegített sütőben, szép pirosra megsütöm.
7. Még langyosan a süteményeket kiborítom a kosárkaformákból és porcukorral megszóróm őket.
Diós kosárkák recepthez fűződő történet, jótanács
Kb. 55 db lesz belőle, kiadós és egy hétig is elálló finom sütemény.
Ez jó nagy adag.Kifogom próbálni.Te is nézd meg a gesztenyés változatomat,hátha megtetszik.Üdv.
Biztosan finom, szeretem a diós sütiket.