Diós béles
Elkészítés módja
1. A tészta hozzávalóit összedolgozom és két részre osztom,amikből két lapot nyújtok, végül a tésztát kb. 1 órára hideg helyre teszem.
2. Addig elkészítem a tölteléket.
3. A tejet a cukorral felforralom, majd hozzáadom a darált, citromos, rumos, diót, majd leveszem a tűzről és jól összedolgozom, végül kihűtöm és hozzáadom a két tojás felvert habját, amit két evőkanál cukorral keményre vertem.
4. Az egyik tésztalapot kinyújtom és sütőpapiros tepsibe teszem, erre halmozom a kihűlt diós masszát.
5. A másik tésztát is kinyújtom és a diós krémre illesztem.
6. Villával megszurkálom, hogy ne púposodjon fel sütés közben. 180 fokon megsütöm.
7. Amikor kihűlt a felolvasztott csokoládéval leöntöm és darált dióval megszórom.
Nagyon jól néz ki,imádom a diósat:)Köszi Marika:)
A rétes főnévhez hasonlóan elvesztette melléknévi jelentését a béles (hajtogatott tésztából való, ízesítővel töltött sütemény)