Debreceni paprikás krumpli
Elkészítés módja
1. A vöröshagymát apróra vágom, az olajon megdinsztelem.
2. A mini debreceniket félbevágom, hozzáadom a hagymához. 1-2 percig a hagymával olajon megforgatom.
3. Sózom, ízlés szerint ételízesítővel (nem kötelező) megszórom.
4. A pirospaprikával megszórom és keverés után félrehúzom, nehogy megkeseredjen.
5. A megpucolt és kockára vágott krumplit hozzáadom, vízzel felöntöm, hogy ellepje és lassú tűzön elkezdem főzni.
6. Erre azért van szükség, hogy a krumpli felvegye az ízeket.
7. A forrástól számított Kb. 10-15 perc alatt kész.
Debreceni paprikás krumpli recepthez fűződő történet, jótanács
Van, aki levesesebben szereti, akkor jól fel kell önteni vízzel. Én inkább kevesebb lével szeretem, és sokszor villával összetöröm a krumplit, úgy tálalom. Finom, friss, ropogós héjú kenyérrel, ecetes almapaprikával az igazi!
Köszi! :) Az volt,a kolbászka megdobta. Kicsit füstölt, kicsit csípős- pikáns, amit a burgonya édes íze kompenzál picit.
Istenien néz ki,biztosan nagyon finom is:)
Köszönöm szépen! Az ősök érdeme, hogy ilyen egyszerű, de finom ételeket tudtak kitalálni.
Nagyon gusztusos:) A maradék jöhet fénypostával.:))
Nagyon guszta,szépen tálalt étel.
Gratulálok.
Bár már többször mondtam volt (igen, az archaikus fogalmazásmód szándékos), de annnnnyira szeretem az ilyen hangulatú képeket! Amikor nem "csak" az étel mutatós, és/vagy a "kulisszák" (hogy a fényekről ne is beszéljek), hanem az egész kép úgy, ahogy van, egyfajta békés, meleg családi fészek hangulatát kelti az emberben. :) Természetes, szolid, nem hivalkodó színárnyalatok, kiegészítők (deszka, kosár, fanyelű kanál, meg a konyharuha és a tányér is bejövős...), egyszerűen nagyszerű! ;) Gratula!
De hogy az ételhez is hozzászóljak: valamiért a mi - húsevő - családunkban többször készült a paprikás krumpli kolbász nélkül, mint kolbásszal. És nálunk is a sűrűbb változat szokott az asztalra kerülni, ami esetemben azt jelenti, hogy mikor már megfőtt, megpuhult a burgonya, de még nem főtte le az összes levét, akkor párszor kanállal megkeverem - így maradnak benne darabok is, és hígabb krumplipüré állagú rész is.
Ja, és még egy valami eszembe jutott: érdemes ügyelni a burgonya típusára, nehogy véletlenül a salátákba való, "szétfőzhetetlen" fajtát használjuk - már amennyiben a sűrűbb változatú végeredményre vágyunk.
Egyszerű de annál tartalmasabbnak tűnő étel, gusztusosan tálalva. Úgy este 8 óra körül szívesen bevállaltam volna. Jól néz ki!
én meg azt a petrezselymet is kérem hozzá
Van egy problémám Karperec! Nagyon jó a kép ami étvágy gerjesztő és tetézi azt, hogy borzasztóan éhes vagyok!!! Tokaji a háttérben.... Mi kell még?? :))) Szuper!