Debreceni paprikás krumpli

Debreceni paprikás krumpli recept
Hozzávalók
•  1.5 dl olaj
•  1 fej vöröshagyma
•  1 kg burgonya
•  30 dkg puszta debreceni mini kolbász
• 
•  ételízesítő
•  őrölt pirospaprika

Elkészítés módja

1. A vöröshagymát apróra vágom, az olajon megdinsztelem.

2. A mini debreceniket félbevágom, hozzáadom a hagymához. 1-2 percig a hagymával olajon megforgatom.

3. Sózom, ízlés szerint ételízesítővel (nem kötelező) megszórom.

4. A pirospaprikával megszórom és keverés után félrehúzom, nehogy megkeseredjen.

5. A megpucolt és kockára vágott krumplit hozzáadom, vízzel felöntöm, hogy ellepje és lassú tűzön elkezdem főzni.

6. Erre azért van szükség, hogy a krumpli felvegye az ízeket.

7. A forrástól számított Kb. 10-15 perc alatt kész.

Debreceni paprikás krumpli recepthez fűződő történet, jótanács

Van, aki levesesebben szereti, akkor jól fel kell önteni vízzel. Én inkább kevesebb lével szeretem, és sokszor villával összetöröm a krumplit, úgy tálalom. Finom, friss, ropogós héjú kenyérrel, ecetes almapaprikával az igazi!

A leírásban szereplő Debreceni paprikás krumpli recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (paprikás krumpli) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Debreceni paprikás krumpli recept - 9 hozzászólás

  1. karperec
    karperec #6270 2013. 06. 16. 10:06 Válasz

    Köszi! :) Az volt,a kolbászka megdobta. Kicsit füstölt, kicsit csípős- pikáns, amit a burgonya édes íze kompenzál picit.

  2. Mesyke
    Mesyke #6267 2013. 06. 16. 09:59 Válasz

    Istenien néz ki,biztosan nagyon finom is:)

  3. karperec
    karperec #6264 2013. 06. 16. 09:51 Válasz

    Köszönöm szépen! Az ősök érdeme, hogy ilyen egyszerű, de finom ételeket tudtak kitalálni.

  4. manócska
    manócska #6237 2013. 06. 14. 22:31 Válasz

    Nagyon gusztusos:) A maradék jöhet fénypostával.:))

  5. Vassné Edit
    Vassné Edit #6229 2013. 06. 14. 22:20 Válasz

    Nagyon guszta,szépen tálalt étel.
    Gratulálok.

  6. cherryka
    cherryka #6223 2013. 06. 14. 22:05 Válasz

    Bár már többször mondtam volt (igen, az archaikus fogalmazásmód szándékos), de annnnnyira szeretem az ilyen hangulatú képeket! Amikor nem "csak" az étel mutatós, és/vagy a "kulisszák" (hogy a fényekről ne is beszéljek), hanem az egész kép úgy, ahogy van, egyfajta békés, meleg családi fészek hangulatát kelti az emberben. :) Természetes, szolid, nem hivalkodó színárnyalatok, kiegészítők (deszka, kosár, fanyelű kanál, meg a konyharuha és a tányér is bejövős...), egyszerűen nagyszerű! ;) Gratula!

    De hogy az ételhez is hozzászóljak: valamiért a mi - húsevő - családunkban többször készült a paprikás krumpli kolbász nélkül, mint kolbásszal. És nálunk is a sűrűbb változat szokott az asztalra kerülni, ami esetemben azt jelenti, hogy mikor már megfőtt, megpuhult a burgonya, de még nem főtte le az összes levét, akkor párszor kanállal megkeverem - így maradnak benne darabok is, és hígabb krumplipüré állagú rész is.
    Ja, és még egy valami eszembe jutott: érdemes ügyelni a burgonya típusára, nehogy véletlenül a salátákba való, "szétfőzhetetlen" fajtát használjuk - már amennyiben a sűrűbb változatú végeredményre vágyunk.

  7. dugódani
    dugódani #6222 2013. 06. 14. 21:43 Válasz

    Egyszerű de annál tartalmasabbnak tűnő étel, gusztusosan tálalva. Úgy este 8 óra körül szívesen bevállaltam volna. Jól néz ki!

  8. spajzgirl
    spajzgirl #6219 2013. 06. 14. 16:54 Válasz

    én meg azt a petrezselymet is kérem hozzá

  9. Szabina
    Szabina #6218 2013. 06. 14. 16:41 Válasz

    Van egy problémám Karperec! Nagyon jó a kép ami étvágy gerjesztő és tetézi azt, hogy borzasztóan éhes vagyok!!! Tokaji a háttérben.... Mi kell még?? :))) Szuper!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Debreceni paprikás krumpli recept - 9 hozzászólás

  1. karperec
    karperec #6270 2013. 06. 16. 10:06 Válasz

    Köszi! :) Az volt,a kolbászka megdobta. Kicsit füstölt, kicsit csípős- pikáns, amit a burgonya édes íze kompenzál picit.

  2. Mesyke
    Mesyke #6267 2013. 06. 16. 09:59 Válasz

    Istenien néz ki,biztosan nagyon finom is:)

  3. karperec
    karperec #6264 2013. 06. 16. 09:51 Válasz

    Köszönöm szépen! Az ősök érdeme, hogy ilyen egyszerű, de finom ételeket tudtak kitalálni.

  4. manócska
    manócska #6237 2013. 06. 14. 22:31 Válasz

    Nagyon gusztusos:) A maradék jöhet fénypostával.:))

  5. Vassné Edit
    Vassné Edit #6229 2013. 06. 14. 22:20 Válasz

    Nagyon guszta,szépen tálalt étel.
    Gratulálok.

  6. cherryka
    cherryka #6223 2013. 06. 14. 22:05 Válasz

    Bár már többször mondtam volt (igen, az archaikus fogalmazásmód szándékos), de annnnnyira szeretem az ilyen hangulatú képeket! Amikor nem "csak" az étel mutatós, és/vagy a "kulisszák" (hogy a fényekről ne is beszéljek), hanem az egész kép úgy, ahogy van, egyfajta békés, meleg családi fészek hangulatát kelti az emberben. :) Természetes, szolid, nem hivalkodó színárnyalatok, kiegészítők (deszka, kosár, fanyelű kanál, meg a konyharuha és a tányér is bejövős...), egyszerűen nagyszerű! ;) Gratula!

    De hogy az ételhez is hozzászóljak: valamiért a mi - húsevő - családunkban többször készült a paprikás krumpli kolbász nélkül, mint kolbásszal. És nálunk is a sűrűbb változat szokott az asztalra kerülni, ami esetemben azt jelenti, hogy mikor már megfőtt, megpuhult a burgonya, de még nem főtte le az összes levét, akkor párszor kanállal megkeverem - így maradnak benne darabok is, és hígabb krumplipüré állagú rész is.
    Ja, és még egy valami eszembe jutott: érdemes ügyelni a burgonya típusára, nehogy véletlenül a salátákba való, "szétfőzhetetlen" fajtát használjuk - már amennyiben a sűrűbb változatú végeredményre vágyunk.

  7. dugódani
    dugódani #6222 2013. 06. 14. 21:43 Válasz

    Egyszerű de annál tartalmasabbnak tűnő étel, gusztusosan tálalva. Úgy este 8 óra körül szívesen bevállaltam volna. Jól néz ki!

  8. spajzgirl
    spajzgirl #6219 2013. 06. 14. 16:54 Válasz

    én meg azt a petrezselymet is kérem hozzá

  9. Szabina
    Szabina #6218 2013. 06. 14. 16:41 Válasz

    Van egy problémám Karperec! Nagyon jó a kép ami étvágy gerjesztő és tetézi azt, hogy borzasztóan éhes vagyok!!! Tokaji a háttérben.... Mi kell még?? :))) Szuper!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.