Datolyás és diós muffin

Elkészítés módja
1. A datolyáshoz a lisztet a mandulával, a sütőporral és a kókuszreszelékkel összeforgatjuk. A datolyát kimagozzuk, kisebb darabokra vágjuk.
2. A tojást a cukorral 2-3 perc alatt jó habosra keverjük, ezt elektromos habverővel a legkönnyebb, majd a natúr joghurtot, azután a puha (szobahőmérsékletű) vajat adjuk hozzá. A rummal ízesítjük, a lisztes keverékkel összedolgozzuk.
3. A muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A masszával majdnem teletöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra szedve hagyjuk kihűlni teljesen.
4. A dióshoz a tojásokat a cukorral meg a vaníliás cukorral jó habosra (egészen fehéredésig) keverjük. Ez elektromos habverővel maximális fokozaton 4-5 perc.
5. A darált diót és a sütőport a lisztbe szórjuk, összeforgatjuk, majd a tejföllel meg a puha (szobahőmérsékletű) margarinnal együtt a kikevert tojáshoz adjuk.
6. A muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A diós masszával majdnem teletöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra szedve hagyjuk kihűlni teljesen.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.