Cukkinis carbonara
Elkészítés módja
1. A szalonnát vékony csíkokra vágom és egy száraz serpenyőben kiolvasztom a zsírját.
2. A póréhagymát is vékony csíkokra vágom, a cukkinit szintén, a bazsalikomot és a fokhagymát pedig apróra darabolom.
3. Amikor a zsírja kisült a szalonnának, hozzáadom a csíkokra vágott póréhagymát egy kicsit párolom, majd ráteszem a fokhagymát és a bazsalikomot és hozzáöntöm a fél liter főzőtejszínt.
4. Egyet forralok rajta, majd hozzáadom a csíkokra vágott cukkinit és pár percig együtt forralom még.
5. Végül a kék sajtot belemorzsolom, ráreszelem a parmezán sajtot és szükség szerint sózom. (Csak addig legyen tűzön, amíg az egész be nem sűrűsödik) A tésztát kifőzöm és összekeverem a kész szósszal.
6. Még melegen tálalom.
Jó kis recept:)