Cukkinileves sós pálcikával
Elkészítés módja
1. Hámozzuk meg a cukkinit, (én nem szoktam) és vágjuk fel kis kockákra.
2. Pucoljuk meg a hagymát és a fokhagymát, szeleteljük fel azokat is apróra. 1 evőkanál olajban és egy evőkanál vajban pároljuk meg a hagymával, fokhagymával együtt a cukkinit.
3. Sózzuk, borsozzuk, majd öntsük rá az 1 dl bort.
4. Pároljuk még egy percig, majd öntsük rá a másfél liter vizet, dobjuk bele a leveskockát.
5. Fűszerezzük meg a bazsalikommal és a kakukkfűvel, majd főzzük fedő alatt 15, max. 20 percig.
6. Adjuk hozzá a tejszínt, fogyasztás előtt turmixoljuk össze.
7. Sós rúddal kínáljuk!
Igen gondoltam, hogy friss bazsalikomot mixeltél bele,mivel
a cukkini héját én sem veszem le.
Meg eszembe jutott, hogy a friss bazsalikomot is beleturmixoltam
Köszi értem.Mert az enyém is zöld de messze nem olyan mint a tiéd.Marcsi
Attól lett ilyen zöld, hogy nem szoktam meghámozni!
Én is szeretem és készítettem is már cukkini krém levest , de az enyém nem zöld.A Tiéd mitől zöld??
Remekül hangzik! Én sem ettem még ilyen levest, de megy az elkészítendők közé!
Szia Manócska!
az utóbbi időben jobban kedvelem, mint a brokkolit!Az olasz recepteket böngészve mindig találok vmi újat cukkini "ügyben"
Szeretem a cukkinit. Levest még nem készítettem belőle, biztosan finom:)