Csokoládés muffin

Elkészítés módja
1. A csokoládé felét egy lábasba tördeljük, a vajat (margarint), a kávét és a tejet hozzáadjuk. Kevergetve fölforraljuk, hűlni hagyjuk.
2. A tojásokat a porcukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük, ez elektromos habverővel 2-3 perc. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, a tojásos cukorral és az olvasztott csokoládés masszával összekeverjük.
3. A maradék csokoládét apróra vágjuk, felét a muffin masszájába keverjük. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit vajjal (margarinnal) kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük, és a csokis masszával a háromnegyedükig megtöltjük. A maradék (5 deka) apróra vágott csokoládét a muffinok tetejére szójuk.
4. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC, légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.