Csokoládés, mogyorós muffin
Elkészítés módja
1. A lisztet a kakaóval, a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval összeforgatjuk. A tojást a cukorral jól kikeverejük, ezt elektromos habverővel 3 perc. A vaníliaaromával ízesítjük, az olvasztott vajat (margarint) és a tejet hozzáöntjük. Apránként a lisztes keverékhez adjuk.
2. A csokoládét és a földimogyorót durvára vágjuk, a muffin masszájába keverjük.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit margarinnal kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük, és a csokis mogyorós masszával háromnegyedükig megtöltjük. A tetejüket 1-1 szem törökmogyoróval díszítjük (körülötte egy kevés cukorral is behinthetjük).
4. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.