Csokoládés-meggyes, joghurtos kocka

Elkészítés módja
1. A tojásokat ketté választjuk.
2. A fehérjéket a hideg vízzel jól felverjük, apránként hozzáadjuk a cukrokat, végül kemény habbá verjük.
3. A lisztet a kakaóporral, sütőporral összekeverjük.
4. A cukros, kemény habhoz hozzákeverjük a tojássárgákat, majd az olajat és a kakaóval, sütőporral elkevert lisztet.
5. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon megsütjük. (A sütő ajtóját nem nyitogatjuk!) Míg sül a piskóta, addig elkészítjük a krémet.
6. A pudingporokat a cukorral, tejjel, meggylével simára keverjük, felfőzzük és a végén hagyjuk kihűlni.
7. Ekkor hozzákeverjük a joghurtot.
8. A meggyet botmixerrel pürésítjük, a tejszínhabot keményre verjük.
9. A zselatint fél dl langyos vízben feloldjuk.
10. Ezután hozzákeverjük a kipürésített meggyet, a zselatint és a tejszínhabot.
11. Együtt jó habosra, krémes állagúvá verjük.
12. Amint elkészült a tésztalapra simítjuk, hűtőbe tesszük 1 órára és teljesen kihűlt állapotban olvasztott csokoládét csurgatunk a tetejére.
Köszönöm szépen Zsuzsa és T.variam.
Nagyon finom sütemény,ajánlom mindenkinek.
Igazán guszta sütemény!
Finom lett, legközelebb egy számmal vékonyabb piskótát sütök, de kellemes ízű süti, érdemes kipróbálni, és máskor is megsütöm.
Köszönöm szépen Manócska és Mesyke.
Nagyon finom volt.
Nagyon szép a sütid Editke:)
Nagyon guszta, és biztos finom lehet:)
Nagyon finom lett kedves T.variam.
Készítsd el és várom a véleményedet.
Üdv:Edit.
Jó kis süti, pont ráuntam már a tömény krémekre. Azt hiszem, holnap megsütöm.