Csokis marlenka

Csokis  marlenka recept
Hozzávalók
•  55 dkg finomliszt
•  2 púpozott evőkanál kakaópor
•  10 dkg vaj
•  2 evőkanál méz
•  2 nagy tojás
•  25 dkg cukor
•  1 evőkanál szódabikarbóna
•  1 teáskanál ecet
A lapok lekenéséhez:
•  1 konyak aroma
A krémhez:
•  4 tubus (170 g –os ) sűrített tej
•  25 dkg vaj

Elkészítés módja

1. Először a sűrített tejet egy jól záródó befőttes üvegbe kinyomjuk és rázárjuk a tetejét.

2. Egy fazék hideg vízbe állítjuk úgy, hogy az üveg pereméig érjen a víz.

3. Lassú tűznél forraljuk 3 órán keresztül addig, amíg az üvegben a sűrített tej szép aranybarnás színt nem kap, (kásás nem lesz).

4. Elkészítjük a lapokat.

5. A cukrot, vajat, mézet, szódabikarbónát egy lábasban összeforraljuk, majd langyosra visszahűtjük.

6. A kakaóval elkevert liszthez adjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat és az ecetet.

7. Összegyúrjuk és a kidolgozott tésztát 5 cipóra osztjuk.

8. A tésztalapokat amikor nyújtjuk, ha keményedni kezdenének, akkor a tésztacipókat 1-2 fordításra betesszük a mikróba, így a tészta kicsit visszapuhul és így könnyen nyújtható.

9. Egyenként, egy vajjal megkent tepsi hátoldalán (24×39 cm) 4 perc alatt kisütjük.

10. Az elkészült karamellt a vajjal habosra keverjük.

11. A tésztalapok széleit körbe levágjuk és a leesett részeket aprítógéppel összezúzzuk.

12. Minden lapot aromával lekenünk és megvárjuk amíg beszívja.

13. Ezután a kész krémmel a lapokat megtöltjük és a tésztamorzsát rászórjuk.

14. Két napra hűtőbe téve lesz a legfinomabb a sütemény.

Csokis marlenka recepthez fűződő történet, jótanács

A tésztalapokat amikor nyújtjuk, ha keményedni kezdenének, akkor a tésztacipókat 1-2 fordításra betesszük a mikróba, így a tészta kicsit visszapuhul és így könnyen nyújtható. Ha nem akar összeállni a tészta, tegyünk hozzá 1-2 evőkanál tejfölt.

A leírásban szereplő Csokis marlenka recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (marlenka) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Csokis marlenka recept - 2 hozzászólás

  1. Vassné Edit
    Vassné Edit #9779 2015. 04. 12. 22:27 Válasz a #9777. hozzászólásra Válasz

    Köszönöm szépen a visszajelzést.
    Nekünk is nagyon ízlett.
    Üdvözlettel:Edit.

  2. t.variam
    t.variam #9777 2015. 04. 12. 17:19 Válasz

    Tegnap megsütöttem, igaz, csak három lapból, nagyon finom lett. Nagyon jó a krém, és igazán nincs sok munka vele. Szóval, kedvenc lesz, de igaziból.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Csokis marlenka recept - 2 hozzászólás

  1. Vassné Edit
    Vassné Edit #9779 2015. 04. 12. 22:27 Válasz a #9777. hozzászólásra Válasz

    Köszönöm szépen a visszajelzést.
    Nekünk is nagyon ízlett.
    Üdvözlettel:Edit.

  2. t.variam
    t.variam #9777 2015. 04. 12. 17:19 Válasz

    Tegnap megsütöttem, igaz, csak három lapból, nagyon finom lett. Nagyon jó a krém, és igazán nincs sok munka vele. Szóval, kedvenc lesz, de igaziból.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.