Csokis marlenka

Elkészítés módja
1. Először a sűrített tejet egy jól záródó befőttes üvegbe kinyomjuk és rázárjuk a tetejét.
2. Egy fazék hideg vízbe állítjuk úgy, hogy az üveg pereméig érjen a víz.
3. Lassú tűznél forraljuk 3 órán keresztül addig, amíg az üvegben a sűrített tej szép aranybarnás színt nem kap, (kásás nem lesz).
4. Elkészítjük a lapokat.
5. A cukrot, vajat, mézet, szódabikarbónát egy lábasban összeforraljuk, majd langyosra visszahűtjük.
6. A kakaóval elkevert liszthez adjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat és az ecetet.
7. Összegyúrjuk és a kidolgozott tésztát 5 cipóra osztjuk.
8. A tésztalapokat amikor nyújtjuk, ha keményedni kezdenének, akkor a tésztacipókat 1-2 fordításra betesszük a mikróba, így a tészta kicsit visszapuhul és így könnyen nyújtható.
9. Egyenként, egy vajjal megkent tepsi hátoldalán (24×39 cm) 4 perc alatt kisütjük.
10. Az elkészült karamellt a vajjal habosra keverjük.
11. A tésztalapok széleit körbe levágjuk és a leesett részeket aprítógéppel összezúzzuk.
12. Minden lapot aromával lekenünk és megvárjuk amíg beszívja.
13. Ezután a kész krémmel a lapokat megtöltjük és a tésztamorzsát rászórjuk.
14. Két napra hűtőbe téve lesz a legfinomabb a sütemény.
Csokis marlenka recepthez fűződő történet, jótanács
A tésztalapokat amikor nyújtjuk, ha keményedni kezdenének, akkor a tésztacipókat 1-2 fordításra betesszük a mikróba, így a tészta kicsit visszapuhul és így könnyen nyújtható. Ha nem akar összeállni a tészta, tegyünk hozzá 1-2 evőkanál tejfölt.
Köszönöm szépen a visszajelzést.
Nekünk is nagyon ízlett.
Üdvözlettel:Edit.
Tegnap megsütöttem, igaz, csak három lapból, nagyon finom lett. Nagyon jó a krém, és igazán nincs sok munka vele. Szóval, kedvenc lesz, de igaziból.