Csőben sült krémes

Csőben sült krémes recept
Hozzávalók
A tésztához:
•  25 dkg margarin
•  20 dkg kristálycukor
•  5 db tojássárgája
•  csipet só
•  40 dkg finomliszt
•  1/2 csomag sütőpor
A töltelékhez:
•  2 csomag vaníliás pudingpor
•  8 evőkanál kristálycukor
•  1 db citrom reszelt héja
•  5 dl tej
•  40 dkg tejföl (20 %-os)
•  5 db tojásfehérje kemény habja
A díszítéshez:
•  1 dl meggylé
•  2 evőkanál étkezési keményítő

Elkészítés módja

1. Először a tölteléket készítsük el.

2. A vaníliás pudingporokat a cukorral, 1 dl tejjel simára keverjük, majd hozzáadagoljuk a többi tejet is és felfőzzük.

3. A tűzről levéve hozzáadjuk a tejfölt, a citrom reszelt héját és keverőgéppel csomómentesre keverjük.

4. Ezután egy fakanállal apránként hozzákeverjük a keményre vert tojásfehérjehabot, majd félretesszük.

5. A tészta készítése: A margarint a kristálycukorral, tojássárgákkal habosra, krémesre keverjük, majd a lisztet egy tálba tesszük, a sót elkeverjük benne és a krémes masszával összegyúrjuk.

6. 25×39 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és a tésztánkat beletesszük.

7. Egy kissé lágyabb a tészta, így nem sodorjuk, hanem a tepsiben egyenletesen szétnyomkodjuk.

8. 200 fokra melegített sütőben 10 percig elősütjük.

9. Kivesszük a tepsit, a tölteléket egyenletesen ráöntjük és elsimítjuk.

10. A meggylét a keményítővel összekeverjük, majd 1-1 pettyeket cseppentsünk a krémre, amit egy fogpiszkálóval kissé széthúzkodunk.

11. Visszatéve a sütőbe még kb. 30 percig süssük.

A leírásban szereplő Csőben sült krémes recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (krémes) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Csőben sült krémes recept - 5 hozzászólás

  1. Gizike
    Gizike #2203 2013. 03. 17. 21:04 Válasz

    Köszönöm Editke a válaszod! :)

  2. Vassné Edit
    Vassné Edit #2194 2013. 03. 17. 18:08 Válasz

    Köszönöm Marcsi.
    Igen,nagyon finom volt!

  3. Vassné Edit
    Vassné Edit #2193 2013. 03. 17. 18:07 Válasz

    Kedves Gizike!
    Igen,a meleg pudinghoz,ahogyan lehúzod a tűzről kevered hozzá a tejfölt ,elektromos keverővel,jó simára.
    Ezután fakanállal a tojáshabot kevered hozzá.
    Üdv:Edit.

  4. Gizike
    Gizike #2186 2013. 03. 17. 17:27 Válasz


    Editke!
    Nem világos nekem, hogy a pudinghoz hidegen vagy melegen adjuk hozzá a tejfölt?
    Biztos finom, szeretném kipróbálni.

  5. Domján Mária
    Domján Mária #2122 2013. 03. 16. 17:26 Válasz

    Nagyon finomat sütöttél Gratulálok

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Csőben sült krémes recept - 5 hozzászólás

  1. Gizike
    Gizike #2203 2013. 03. 17. 21:04 Válasz

    Köszönöm Editke a válaszod! :)

  2. Vassné Edit
    Vassné Edit #2194 2013. 03. 17. 18:08 Válasz

    Köszönöm Marcsi.
    Igen,nagyon finom volt!

  3. Vassné Edit
    Vassné Edit #2193 2013. 03. 17. 18:07 Válasz

    Kedves Gizike!
    Igen,a meleg pudinghoz,ahogyan lehúzod a tűzről kevered hozzá a tejfölt ,elektromos keverővel,jó simára.
    Ezután fakanállal a tojáshabot kevered hozzá.
    Üdv:Edit.

  4. Gizike
    Gizike #2186 2013. 03. 17. 17:27 Válasz


    Editke!
    Nem világos nekem, hogy a pudinghoz hidegen vagy melegen adjuk hozzá a tejfölt?
    Biztos finom, szeretném kipróbálni.

  5. Domján Mária
    Domján Mária #2122 2013. 03. 16. 17:26 Válasz

    Nagyon finomat sütöttél Gratulálok

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.