Csirkés csusza

Elkészítés módja
1. A csirkemellet apró kockára vágom, majd kevés olajon, sóval, csipet fehér borssal fűszerezve puhára párolom.
2. A tésztát forrásban levő, sós vízbe teszem, amibe beleöntök két evőkanálnyi étolajat, majd újraforráskor elzárom és lefedem.
3. Amint a tészta megpuhult leszűröm, összekeverem a tejföllel és a hússal, majd olajjal kikent hőálló edénybe öntöm, reszelt sajttal megszórom és sütőbe teszem.
4. Addig sütöm160-180 fokon, míg a sajt rá nem olvad a tetejére.
Csirkés csusza recepthez fűződő történet, jótanács
Mindenféle tésztát így főzők már régóta. Kevés olajat öntök a vízbe, majd amikor egyet forr, elzárom a lángot és hagyom saját levében megpuhulni. Így sosem ázik el a tészta.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.