Csirkemáj rizottó

Elkészítés módja
1. A megmosott rizst kevés olajon megpirítottam, egy kis borsot, levesízesítőt szórtam rá, majd 2 bögre forró vízzel felengedtem, kevergettem.
2. Fedőt tettem rá, majd előmelegített forró sütőbe tettem annyi időre, míg a rizs teljesen meg nem duzzadt.
3. A borsót, felaprított gombát, sárgarépát, petrezselyemzöldet vajon megpároltam.
4. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megdinszteltem, a feldarabolt májat rátettem, borsoztam, puhára sütöttem és a végén megsóztam. Mindezeket összekevertem.
5. Tányérra szedtem, reszelt sajttal megszórtam és mikróban a sajtot ráolvasztottam.
Csirkemáj rizottó recepthez fűződő történet, jótanács
Szoktam úgy is készíteni, hogy miután összekevertem az anyagokat, kivajazott hőálló tálba tettem a felét, megszórtam sajttal, majd rátettem a maradék anyagot, és megszórtam sajttal. Sütőben összemelegítettem. Az első variáció egyszerűbb és gyorsabb.
Köszönöm szépen.
Gyors,finom menü.
Nagyon gusztusos:)) Most jól jönne egy tányérkával:)