Csirkegulyás

Csirkegulyás recept
Hozzávalók
•  1 csirkemelle szárnyai nyakak zúza máj lábak farhát és felső comb kifilézve
•  50 dkg burgonya
•  2 szál sárgarépa
•  2 db babérlevél
•  1 gerezd tört fokhagyma
•  1 szál petrezselyem
•  1 kis darab zeller
•  kevés köménymag őrölt és fekete bors frissen őrölve
•  1 teáskanál paprikakrém
•  1 evőkanál sűrített paradicsom
•  1 evőkanál édes nemes pirospaprika

Elkészítés módja

1. A hagymát apróra vágjuk és forró olajon megfonnyasztjuk a köménymaggal együtt. Levesszük a tűzről, beletesszük a pirospaprikát és simára keverjük.

2. A filézett csirkecombokat, mellehúsát csíkokra vágjuk, és az aprólékkal együtt hozzáadjuk a paprikás hagymához. Sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá 1 dl vizet, és fedő alatt 10 percig pároljuk közben párszor megkeverjük és pótoljuk a folyadékot, ha kell.

3. Megtisztítjuk a zöldségeket, felkockázzuk, vagy felkarikázzuk és hozzáadjuk a leveshez. Beletesszük a fokhagymát, a babérlevelet, paradicsompürét, felöntjük 1 liter vízzel, és lassú tűzön felforraljuk. Amikor a zöldségek és a hús is megfőtt, készen vagyunk. Végezetül vágott petrezselyemmel megszórjuk.

4. Egy tojásból, lisztből készítsünk galuskatésztát készítünk és beleszaggatjuk a levesbe. Ezután már jöhet is a tálalás.

Csirkegulyás recepthez fűződő történet, jótanács

Csirkéből is lehet gulyáslevest készíteni, ha olcsó, és ízletes ételt szeretnénk készíteni. Tudjuk, hogy a csirke gyorsabban megpuhul, mint a marha, vagy sertéshús. Ezért ebből a világos húsú, gyenge szárnyasból is kiváló ebéd válik. Fogjunk hozzá! Akár bográcsban is nyáron, ősszel, vagy télen a tűzhelyen.

A leírásban szereplő Csirkegulyás recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több csirkemáj, csirkemell, csirkecomb recept
Még több csirkemáj, csirkemell, csirkecomb recept

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.