Csirkegulyás

Csirkegulyás recept

Elkészítés módja

1. A hagymát apróra vágjuk és forró olajon megfonnyasztjuk a köménymaggal együtt. Levesszük a tűzről, beletesszük a pirospaprikát és simára keverjük.

2. A filézett csirkecombokat, mellehúsát csíkokra vágjuk, és az aprólékkal együtt hozzáadjuk a paprikás hagymához. Sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá 1 dl vizet, és fedő alatt 10 percig pároljuk közben párszor megkeverjük és pótoljuk a folyadékot, ha kell.

3. Megtisztítjuk a zöldségeket, felkockázzuk, vagy felkarikázzuk és hozzáadjuk a leveshez. Beletesszük a fokhagymát, a babérlevelet, paradicsompürét, felöntjük 1 liter vízzel, és lassú tűzön felforraljuk. Amikor a zöldségek és a hús is megfőtt, készen vagyunk. Végezetül vágott petrezselyemmel megszórjuk.

4. Egy tojásból, lisztből készítsünk galuskatésztát készítünk és beleszaggatjuk a levesbe. Ezután már jöhet is a tálalás.

Csirkegulyás recepthez fűződő történet, jótanács

Csirkéből is lehet gulyáslevest készíteni, ha olcsó, és ízletes ételt szeretnénk készíteni. Tudjuk, hogy a csirke gyorsabban megpuhul, mint a marha, vagy sertéshús. Ezért ebből a világos húsú, gyenge szárnyasból is kiváló ebéd válik. Fogjunk hozzá! Akár bográcsban is nyáron, ősszel, vagy télen a tűzhelyen.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több csirkemáj, csirkemell, csirkecomb recept
Még több csirkemáj, csirkemell, csirkecomb recept

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.