Csirkecombbal töltött batyu
Elkészítés módja
1. A csirkecombot megmossuk, megsózzuk, majd bedörzsöljük csirke fűszersóval.
2. Olajjal kikent tepsibe tesszük, beborítjuk alufóliával, és elkezdjük sütni. Mielőtt teljesen megsülne, levesszük róla az alufóliát és visszatesszük sütni 10 percig.
3. A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és kikeverjük a tejföllel.
4. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, majd olajon megdinszteljük. Meghintjük fűszerpaprikával és rátesszük a gombát.
5. Sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük. Miután megfőtt, összekeverjük a krumplipürével.
6. A leveles tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk és kb. 20×20 cm-es kockákat vágunk.
7. Miután teljesen kihűlt a csirkecomb és a gombás krumpli, a tészta közepébe teszünk egy kevés krumplit, majd ráállítjuk a csirkecombot.
8. A sarkait és a széleit felhúzzuk, majd vastagabb cérnával kissé szorosan összekötjük. A tetején lévő maradék tésztát szépen eligazgatjuk.
9. A csontos részét a combnak alufóliával betekerjük, hogy sütésnél ne égjen meg.
10. Felvert tojással lekenjük, olajjal kikent tepsibe tesszük, majd 180 fokon megsütjük.
Csirkecombbal töltött batyu recepthez fűződő történet, jótanács
Nagyon finom, tartalmas, laktató étel. Salátával tálalható. Aki nem szereti a gombát, az lecsót is keverhet a krumplihoz.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.