Csilis babos rákleves

Csilis babos rákleves recept
Hozzávalók
•  20 dkg tisztított rákfarok (előfőzött fagyasztott illetve kisebb olcsóbb fajta is lehet)
•  2 gerezd fokhagyma
•  1 sárgarépa
•  4 újhagyma
•  arasznyi póréhagyma
•  1-1 piros zöld és sárga húsú paprika
•  4 paradicsom
•  2 közepes nagyságú burgonya
•  5 evőkanál olívaolaj
•  2 erőleveskocka vagy 2 kiskanál ételízesítő por
•  4 evőkanál fehérbor
•  3-3 apró piros és zöld csilipaprika (ezek helyett darált csípős paprika is használhatunk)
•  2 doboz (2x430 g) konzerv vörösbab csemegekukoricával mexikói mártásban
• 
•  fél kiskanál jóféle pirospaprika
•  1- 2 kiskanál citromlé

Elkészítés módja

1. A rákot, ha fagyasztott, szobahőmérsékleten fölengedjük, lecsöpögtetjük. Az összes zöldséget megtisztítjuk; a fokhagymát finomra, a többit kis kockákra vágjuk, beleértve a meghámozott, kimagozott paradicsomot meg a burgonyát is.

2. Egy lábasba olajat öntünk, a zöldséget rárakjuk, kis rést hagyva lefödjük, és közepes lángon kb. 10 perc alatt ressre (majdnem puhára) pároljuk. 1,2 liter vízzel fölöntjük. A leveskockát belemorzsoljuk, a borral ízesítjük, fölforraljuk.

3. Közben a csilipaprikákat kimagozzuk, vékonyan fölszeleteljük a leveshez keverjük. A babot levével együtt hozzáadjuk. Kissé megsózzuk, a pirospaprikával meg a citromlével ízesítjük, végül a rákot is hozzáadva 4-5 percig főzzük.

A leírásban szereplő Csilis babos rákleves recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (leves) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.