Csicseriborsó- fasírt (falafel)

Elkészítés módja
1. A csicseriborsót megmossuk, majd négy-ötszörös mennyiségű hideg vízbe áztatjuk néhány órára vagy akár egész éjszakára. Másnap átmossuk és enyhén sós vízben, lefödve 1,5-2 óra alatt puhára főzzük. Leszűrjük, ha kihűlt, lecsöpögtetjük, ledaráljuk.
2. A vöröshagymát és petrezselymet finomra vágva hozzáadjuk, a zúzott fokhagymával, a korianderrel, a köménnyel és a borssal fűszerezzük. Az áztatott kifacsart zsemlével, a zsemlemorzsával, a tojással összegyúrjuk.
3. Hűtőszekrényben fél órán át pihentetjük, majd nedves kézzel kb. 28 kis gombócot szaggatunk belőle. Bő, forró olajban 6-7 perc alatt megsütjük, lecsöpögtetjük. Zöldségekkel és mártással pitakenyér töltésére szolgál.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.