Copacabana szelet (brazil kávés krémes)

Elkészítés módja
1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A hozzávalókat alaposan keverjük ki, a tojásfehérjehab kivételével, azt csak később keverjük hozzá a masszához.
2. Egy 35×27 cm-es tepsi oldalát kenjük ki vajjal vagy fedjük be zsírpapírral. Ezután borítsuk rá a masszát és egy késsel simítsuk egyenletesre. Süssük ki előmelegített sütőben 200 fokon 18 perc alatt. Amikor készen van vegyük ki a piskótát, és hagyjuk kihűlni szobahőmérsékleten.
2. Közben készítsük el a krémet a 2 csomag vaníliás pudingport keverjük el 1 dl vízzel, + 5 dkg cukorral csomómentesre. Ezután az 5 dl forró vízhez (vagy tejhez) öntsük hozzá a kikevert pudingot, és folytonos keverés közben főzzük sűrűre.
3. Ezután a 6 tojásfehérjét verjük kemény habbá a 15 dkg cukorral. Lassú tűzön adjuk hozzá a pudinghoz és pár percig főzzünk mindent együtt. Majd még forrón kenjük rá egyenletesen a pudingkrémet a tepsiben lévő piskótára.
4. Verjük fel az 5 dl tejszínt jó keményre (cukorral, stéviával, canderrel ízesíthetjük tetszés szerint) Keverés közben adjuk hozzá a 2 evőkanál kávéport. Ezután kenjük rá a kihűlt krém tetejére. 2-3 óra múlva már szeletelhetjük, előtte azonban szórjuk meg bőven csoki reszelékkel.
Copacabana szelet (brazil kávés krémes) recepthez fűződő történet, jótanács
Közeledik a foci VB, ami ugye Brazíliában lesz, nos ez ihletett meg ennek a süteménynek az elkészítésében, és brazil barátunk Valerio Matthias is sokat segített, ugyanis tőle kaptam a receptet. A krém egy kicsit hasonló a magyar krémesünk töltelékéhez, csak kávé ízű.
Nem szoktam cukrot tenni a tejszínhez, ez amolyan belga szokás, amit átvettem..de persze, akinek hiányzik az ízesítse tetszés szerint!
Nagyon finom lehet.
Nagyon tetszik. A tejszínhabhoz nem adsz cukrot, csak kávét?