Citromos szelet

Elkészítés módja
1. A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk és apránként hozzáadjuk a tejfölt.
2. Rugalmas, könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk. 4 cipóra osztjuk. 25x39 cm-es méretűre nyújtjuk és sütőpapírral fedett lemeztepsiben, 180 fokon, kb. 10-12 perc alatt 2 db szép világos lapot sütünk egymás után.
3. A másik két cipót is kisodorjuk, lekvárral megkenjük, majd a másik lapot rátesszük és ezt így együtt megsütjük.
4. A lisztet a tejjel, cukorral simára keverjük, majd sűrű péppé főzzük, és kihűtjük.
5. A kihűlt krémhez hozzákeverjük a szobahőmérsékletű margarint, a reszelt citrom héját és levét és jól kihabosítjuk.
6. A kihűlt süteményt betöltjük. 1 sor sima lap-krém fele lekváros lap-krém másik fele-sima lap.
7. Pár órát állni hagyjuk hűtőben, de legjobb, ha egy éjszakát.
8. Porcukorral megszórva és tetszés szerint felszeletelve kínáljuk.
Citromos szelet recepthez fűződő történet, jótanács
Anyósom recepttárában találtam ezt a receptet, a mi lakodalmunkban is volt ez a finom, olcsó sütemény. Lakodalmas sütemény néven is készítik.
Köszönöm szépen Ági és Zsuzsa.
Nagyon szép kis süti, nálunk nagyon nagy kedvencek a citromos édességek :))
Köszi a receptet,mert nagyon tetszik,mentem a kedvencekhez.
Köszönöm szépen Pöttyöske.
Üdv:Edit.
Editke!A kedvencekhez adtam.Nagyon szép,látszik hogy finom.Köszönöm.
Köszönöm szépen kedves t.variam.
Nagyon finom,bármely alkalomra megállja a helyét,ajánlom.
Üdv:Edit.
Látszik, hogy egy igazi hagyományos és finom sütii.
Köszönöm Szabina.
Nagyon finom süti.
Nagyon jó a recept és biztos finom is!
Köszönöm szépen Manócska és Spajzgirl.
Nagyon finom,üdítő hatású sütemény.
Ajánlom elkészítésre.
Szép estét kívánok:Edit.
Szeretek minden citromos sütit, megy a kedvencekhez
Nagyon szép sütemény.