Citromos, mázas muffin
Elkészítés módja
1. A tojást a cukorral tálba töltjük, elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc alatt jó habosra keverjük. A joghurtot és az olajat hozzáadjuk.
2. A jól megmosott citrom héját belereszeljük, a citromlével ízesítjük. A sütőport, a szódabikarbónát és a sót a lisztbe forgatjuk, az előzőekhez adjuk.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A masszával háromnegyedükig megtöltjük.
4. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C ; légkeveréses sütőben 165 °C) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk.
5. Ekkor a mázhoz való porcukrot a citromlével jól kikeverünk, majd a még meleg, de a formából már kiemelt muffinokra locsoljuk. Akkor jó, ha ennek a máznak egy részét magába szívja, a többi pedig megdermed rajta.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.